اگر بافردی منفعل و مهاجم وارد رابطه شوید همواره خود را در معرض سر درگمی ، گیجی و تردید خواهید دید . همسر شما هیچ گاه به شما آسیب نمی رساند و زمانی که با خنده از شما انتقاد می کند و شما را ازرده می کند در ظاهر قصد کمک به شما را دارد . بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی دوست داشتن فرد تحلیل برنده مانند دوست داشتن کودک لجباز و سرکش می باشد . احتمالا شما از غرولند و زخم زبان های محبوب به ستوه بیایید و مخصوصا زمانی که از او کاری بخواهید یا .... و حتی با وجود این که کار را انجام دهد ممکن است اشتباه انجام دهد و غر غر کند و شما درس عبرت بگیرید که دیگر از او تقاضای کمک نکنید و خودتان کار را انجام دهید . و حتی تقصیر شما بداند که کار را به درستی انجام داده است .

طبق نظر روانشناسان قبل ازدواج چنین فردی هیچ گاه به طور مستقیم احساسش زا با شما در میان نمی گذارد و در ظاهر لبخند می زند و سر تکان می دهد و موافقت می کند و به نظر می رسد که با شما همراه است اما از درون از شما ناراحت است و به طور پنهانی از ناکامی شما خوشحال می شود و این را بدانید که در رابطه با چنین فردی عزت نفس شما کمتر خواهد شد و حتی در رابطه جنسی نیز دچار مشکل خواهید شد زیرا که چنین فردی رابطه ی جنسی را به عنوان سلاحی برای ازار شما می بیند و احساس لذت را در شما کم کند و مشکلاتی مانند انزال زود رس و یا عدم تجربه ارگاسم را تقصیر شما بداند . البته باید بدانید که مشکلات رابطه ی جنسی بیشتر همخوای در پاسخ جنسی ، عدم مشارکت فعال در رابطه جنسی و یا خودداری از رابطه به منظور گرفتن انتقام و آزار شریک جنسی است . چنین افرادی نسبت به شما و رابطه با شما احساس دوگانه دارد از یک طرف نسبت به شما و رابطه با شما احساس دوگانگی دارد . یعنی از یک طرف شما را دوست دارد و نسبت به شما تعهد دارد و از سوی دیگر احساس می کند که تحت سلطه شما قرار دارد و شما با او رفتار خوبی ندارید و از سوی شما مورد تایید قرار ندارد . اما این حرف ها ربطی به شما ندارد و به دوران کودکی خود فرد و تجربیات او در آن روز ها مربوط می شود .

زندگی مشترک با فرد منفعل مهاجم چگونه خواهد بود ؟

آیا می توانید امیدی به این زندگی و ادامه رابطه عاطفی تان داشته باشید ؟ مشاور خانوادگی خوب بیان می کند که اگر علائم اختلال همسر شما چندان شدید نباشد ، ممک است تا حد زیادی خودتان را با رفتار های او تطبیق داده باشید اما اگر علائم اختلال او شدید باشد برای مثال به طور دائم از شما انتقاد کند ، و گوشه و کنایه بزند ، و یا به دلایل مختلف شما را تنبیه کند و شما را از عشق و ابراز آن محروم کند . رابطه بسیار دشوار خواهد بود و بدبختی بزرگی را به همراه خواهد داشت . 

در زندگی مشترک با چنین فردی ممکن است بسیار اتفاق بیفتد که شما از چشم او به مسائل نگاه کنید و خود را فردی بی کفایت ، مستبد و پر توقع تلقی کنید . و برای مقابله با آن شما باید مهارت لازم را در شناسایی سریع رفتار های برخاسته از اختلال به دست آورده و متوجه شوید که ناراحتی او به خاطر شما نیست و در واقع دوگانگی رفتار های او به خاطر دوگانگی عاطفی شدید او نسبت به والدین و اضطراب او از ابراز مستقیم احساسات منفی حکایت دارد . هنگامی که همسرتان از طریق اجتناب انفعالی یا خراب کاری در برابر انجام تقاضای شما مقاومت می کند ، اگر شما بتوانید او را مانند کودکی ببینید که در قباال تقاضای والدینش دست به مقا.مت می زند ، به ارامش روحی شما کمک خواهد کرد . او ماند کودک دو ساله ، از طریق رفتار های ویژه سعی می کند تا از طریق کنترل دیگران نیاز های خود را بر آورده سازد .

بر اساس گفته ی مشاوران مراکز مشاوره ایرانیان اگر از چنین دیدگاهی به همسرتان نگاه کنید ، احتمالا به جای خشمگین شدن با او احساس همدلی خواهید داشت و در چنین شرایطی می توانید فاصله ی هیجانی خود را حفظ کنید و از سرزنش خود اجتناب کنید . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چنین افرادی می توانید با متخصصان در این زمیه مشورت نمایید و آگاهی و اطلاعات لازم را درباره ی آن ها به دست بیاورید و با آموزش مهارت هایی ارتباطتان را ارتقا دهید . کمتر در رابطه ی عاطفی تان آسیب ببیید . در مواردی شدید تر ممکن است که شرایط تحمل چنین فردی برای شما سخت و دشوار باشد و اگر تصمیم به جدایی گرفتید دلایل واضح و منطقی و رفتار هایی که آزاردهنده است را مشخص کنید و سپس تصمیم عاقلانه بگیرید .