هویت جنسی یعنی احساس مذکر یا مونث بودن فرد می باشد و افراد دچار نارضایتی جنسی عدم رضایت خود از جنسیتشان را به عنوان تمایل برای داشتن بدن جنس مخالف ابراز می کنند یا تمایل دارند از لحاظ اجتماعی به عنوان یکی از اعضای جنس مخالف شناخته شوند . 

اصطلاح ترنس اصطلاح کلی می باشد که برای اطلاق به کسانی استفاده می شود که با جنسیتی متفاوت از جنسیت بدو تولد خود همانند سازی کرده اند و گروه متنوعی هستند که شامل افرادی که می خواهند بدن جنس مقابل را داشته باشند و یا افرادی که احساس می کنند بین جنسیت ها قرار دارند و یا کسانی که لباس هایی را می پوشند که به طور سنتی متعلق به جنس مقابل است اما همان هویتی را دارند که مطابق جنسیت بدو تولدشان است . بر خلاف باور عمومی اکثر افراد ترنس جراحی تناسلی ندارند و برخی از آن ها تمایلی به این کار ندارند و برخی دیگر توانایی پرداخت هزینه های آن را ندارند . 

در کودکان نارضایتی جنسیتی می تواند به صورت بیان تمایل به این که جنسیت دیگری داشته باشد یا طیف وسیعی از رفتار های مختص جنسی تظاهر کند که به طور نتعارف در کودکان جنس مخالف دیده می شود . طبق نظر مشاور جنسی مرکز مشاوره هویت جنسیتی در اکثر افراد در سنین 2 یا 3 سالگی متبلور می شود . 

چه عواملی در ایجاد آن موثر هستند ؟

مشاور آنلاین خوب بیان می کند که کودکان هماهنگ با تربیت جنسی ، هویت پیدا می کنند که تحت تاثیر نگرش ها و ویژگی های والدین است . از نظر فرهنگی نقش های جنسی قابل قبولی وجود دارد برای مثال از پسر ها انتظار نمی رود دخترانه رفتار کنند و از دختر ها هم انتظار نمی رود پسر وار بار بیایند . بازی های پسرانه مثل دزد و پلیس و بازی های دخترانه مثل عروسک بازی وجود دارد . این نقش ها آموخته می شوند . هر چند برخی محققین معتقد هستند که برخی پسر ها مزاج ظریف و حساسی دارند و برخی دختر ها پرخاشگر و پر انرژی هستند .

روانشناسان عقیده دارند که که کیفیت روابط مادر و کودک در نخستین سال های زندگی در بر قراری هویت جنسی اهمیت فوق العاده دارد و همچنین کودکان طرد شده و آزار دیده ممکن است بر این عقیده باشند که اگر هویت جنسی مقابل را داشتند از ارزش بیشتری بر خوردار بودند . همچنین مشکلات هویت جنسی ممکن است بر اثر مرگ مادر ، غیبت طولانی یا افسردگی او شروع شود اما اید به این نکته تاکید کرد که نقش پدر نیز در سال های اولیه مهم است . کودکان ممکن است بر اساس رفتار جنسیت خود از سوی والدین یا معلمین پاداش و تنبیه شوند و این شیوه نیز ابراز هویت جنسی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد .

نارضایتی جنسیتی در کودکان :

نارضایتی جنسیتی در کودکان عبارت است از نا هم خوانی بین جنسیت ابراز شده و تعیین شده و مهم ترین ملاک تمایل کودک به داشتن جنس مقابل و اصرار بر این که متعلق به جنس مقابل است . تلاش بر این است که آن را محدود به کودکانی بدانند که واضحا تمایل خود را به داشتن جنسیت مقابل ابراز می کنند . بسیاری از کودکان دچار نارضایتی جنسیتی لباس های معمول جنس مقابل را ترجیح می دهند ، هم بازی های جنس مقابل را انتخاب می کنند و از بازی و اسباب بازی های جنس مقابل لذت می برند و در بازی ها نقش جنس مقابل را به خود می گیرند . برای این که تشخیص گذاشته شود این ویژگی های اجتماعی باید همراه با صفات دیگری باشد که کمتر تحت تاثیر عوامل اجتماعی است مثل میل قوی به داشتن جنسیت مقابل یا تنفر از اندام تناسلی . کودکان ممکن است ابراز کنند که می خواهند اندام تناسلی متفاوتی داشته باشند یا این که اندام تناسلی شان تغییر خواهد کرد .

نارضایتی جنسیتی در نوجوانان و بزرگسالان :

نوجوانان و بزرگسالان که تشخیص نارضایتی جنسی دریافت می کنند نیز باید نا هماهنگی بین جنسیت ابراز شده و تعیین شده را نشان دهند . همچنین تمایل قوی به داشتن جنسیت مقابل یا رفتار شدن با فرد به عنوان جنس مقابل یا باور فرد مبنی بر این که احساسات معمول و واکنش های معمول جنس مقابل را دارد . 

درمان نارضایتی جنسیتی :

درمان مسائل هویت جنسی در کودکان عموما شامل درمان های گروهی ، خانواده درمانی و فردی در کلینیک مشاوره خوب است که کودکان را در وارسی علایق و هویت های جنسیتی هدایت می کند . برخی از کودکان رفتار های نا همخوان جنسیتی وقتی به سن بلوغ می رسند ترس شدید و اشتغال ذهنی مرتبط با تغییرات جسمی که پیش بینی می کنند یا شروع آن را تجربه می کنند ، پیدا می کنند . درمان بزرگسالانی که خود را ترنس می شناسند می تواند شامل روان درمانی توسط بهترین روانشناسان ایران برای وارسی مسایل جنسیتی ، درمان هورمونی و درمان جراحی باشد . مداخلات جراحی و هورمونی ممکن است سبب کاهش افسردگی و بهبود کیفیت زندگی برای درمان این افراد باشد . 

درمان هورمونی مردان به وسیله ی تستوسترون انجام می شود که معمولا به صورت هفتگی یا دو هفته یک بار تزریق می شود و زنان ممکن است تحت درمان با استروژن ، قرار گیرد و در نهایت افراد بسیار کمتری نیز تحت جراحی های مرتبط با جنسیت قرار می گیرند و اما برخی دیگر تمایلی به جراحی های مرتبط با جنسیت ندارند و یا از عهده ی هزینه ی آن بر نمی آیند .