زمانی که فرد بیان می کند که از ازدواج کردن می ترسد و از قول دادن و تعهد دادن می ترسد ، ناشی از ترسی نا خود آگاه و پنهان است که ما 4 ترس کلی را بیان می کنیم که از ازدواج کردن و حتی تعهد دادن و تجربه ی احساس خوب باز می دارد که عبارت است از :

ترس از آینده :

بر اساس مطالعات مشاوره تخصصی قبل ازدواج از مردان و زنانی که می ترسند به کسی قول ازدواج بدهند ، بسیار شنیده شده است که تعهد دادن حرکتی غیر صادقانه است . هنگامی که آمار طلاق بسیار بالا است و از هر دو ازدواج یکی به طلاق ختم می شود ، کاملا طبیعی است که هنگام ازدواج ، احساس عدم اطمینان داشته باشیم . ما در دنیایی غیر قابل پیش بینی و در بسیاری اوقات ترسناک زندگی می کنیم و هیچ یک از ما نمی دانیم که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد . وقتی فردی با کسی ازدواج می کند باید در هر لحظه به همسر خود عشق بورزد و همچنین خود را دوست داشته باشیم و برای خود احترام قائل باشیم و نه به این معنا که تعیین کنیم عشقمان به چه مدت و تا کی ادامه خواهد داشت . چنان چه شما به خاطر ترس از آینده از ازدواج کردن و پیوند می ترسید باید تعهد را برای خود یک بار دیگر معنا کنید تا بتوانید در انتخاب خود و تصمیم زندگی آینده ی خود صادقانه عمل کنید .

ترس از صدمه دیدن :

طبق نظر مشاوران مطب روانپزشکی بیشتر کسانی که یک بار طلاق گرفته اند و یا در رابطه ی خود شکست خورده اند ، از دادن تعهد دوباره به کسی می ترسند . زیرا فکر می کنند که رابطه برای آن ها پر از درد ، رنج و تاسف خواهد بود . این ازدواج و تعهد نیست که درد و رنج را برای انسان ایجاد می کند بلکه تعهد دادن به شخص نا مناسب و به دلایل نا درست است که موجبات رنجش ما را فراهم می کند . هنگامی که انتخاب هوشمندانه تری داشته باشیم ، روابط بسیار لذت بخش خواهد بود و موجب رنج و عذاب و دلشکستگی نخواهد شد . هر فردی باید بیاموزد که همسری را انتخاب کند که با او تفاهم حقیقی دارد و زمانی که به مشکلات رابطه بی توجهی کنیم و خواسته ها و نیاز های خود را مطرح نکنیم در رابطه دچار مشکلات بسیاری خواهیم شد . باید بگوییم که آشنایی با معیار های همسر برای انتخاب و حل مسائل و مهارت های مربوط به زندگی مشترک و بیان نیاز ها و خواسته ها از موارد ضروری هستند که برای داشتن رابطه ی موفق باید یاد بگیریم و این چنین است که می توانیم از صدمه دیدن محافظت کنیم و رابطه ی موفقی و خوبی را تجربه کنیم .

ترس از انتخاب فرد نا مناسب :

طبق نظر مشاور جنسی خوب اگر که هر گونه تصمیمی را نسبت به ازدواج نمی توانید بگیرید و به تعویق می اندازید . باید بگوییم که اندکی شک و تردید کاملا طبیعی می باشد ولی شک و تردید زیاد ممکن است که اخطاری باشد که از طرف قلب و روح ما مبنی بر این که انتخابتان درست نباشد . ولی در نهایت این زمان است که نشان می دهد انتخاب شما درست بوده یا نه . انتخاب همسر به عهده ی خود فرد می باشد و می تواند فردی را بر گزیند و متعهد شود که تلاش خواهند کرد رابطه شان موفق خواهد شد . و همانطور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم آشنایی با معیار های انتخب همسر و انتخاب بر اساس آن ها و تصمیم گیری آگاهانه می تواند ترس شما را بسیار کمتر کند و در نهایت این که بتوانید رابطه ی مناسب و ایده آلی را داشته باشید . البته باید بگوییم که هر زندگی مشترکی نیازمند رسیدگی و تلاش مداوم است و باید همواره در جهت رشد آن تلاش کرد و نباید لحظه ای از آن غافل شد . زمانی که یکی از طرفین از زندگی مشترک خود غافل شود مشکلات بسیاری را به وجود خواهد آورد .

ترس از این که ازدواجتان شبیه ازدواج والدینتان شود .

طبق نظر متخصصان روانشناسی ایران عده ی معدودی از ما انسان ها در کودکی شاهد یک ازدواج خوب و موفق بوده ایم و این موضوع درباره ی کودکان خانواده های طلاق به مراتب حاد تر است . قسمتی از مشکل این است که تعریف و تصویر ذهنی ما از ازدواج همان تعریف و تصویر ذهنی است که از والدینمان به ارث برده ایم و هرگز وقتی صرف نکرده ایم تا تعریف و تصویر ذهنی خود را از ازدواج داشته باشیم و این بسیار مهم است که هر زوجی کمی وقت صرف کنند و درباره ی این موضوع مذاکره کنند که می خواهند تعهد را برای خود چگونه تعریف کنند و به عبارتی می خواهند که تعهد برای آن ها چه معنایی داشته باشد و درباره ی آن ها با یکدیگر به توافق برسند . و این است که تعیین می کند زندگی مشترکشان چگونه باشد و انجام دادن همین کار بسیاری از نگرانی ها و ترس های ما را از یین می برد و می تواند به ما کمک کند تا با آگاهی سودمند خود پیش برویم و رابطه ی موفق خود را بسازیم .