افراد برای ارتباط بر قرار کردن از راه های مختلفی استفاده می کنند که یکی از اساسی ترین آن ها ارتباط کلامی می باشد . در این ارتباط کلامی می توان از شیوه های صحیحی استفاده کرد مانند همدلی ، ارتباط غیر کلامی درست و ... اما برخی دیگر از شیوه های ارتباطی مانند غیبت کردن و ... هستند . غیبت کردن شاید بتواند باعث ایجاد صمیمیت در بین افراد شود اما با این حال باید بدانیم که اثرات منفی آن بیشتر است و روش های بهتری برای شکل گیری ارتباط وجود دارد که می توانید آن ها را یاد بگیرید و در زندگی روزانه استفاده کنید اما هر گز فراموش نکنید که غیبت کردن درباره ی جزئیات زندگی خود و دیگران کار درستی نیست.

غیبت کردن روشی برای شکل گیری ارتباطات :

طبق نظر مشاوران مطب روانشناسی خوب غیبت کردن میان خانم ها بیشتر به چشم می خورد و تا حدودی به این دلیل است که خانم ها دوست دارند با یکدیگر خرف بزنند و مشکلات خود را بی پروا به دیگران مطرح کنند و در ادامه احتمال این که  حالت غیبت و سخن چینی پیدا کند، بیشتر است. بر اساس مطالعات مشاوره از راه دور از مشکلات خود حرف زدن بین زن ها نشانه ی دوستی به حساب می آید و از طریق همین ارتباط کلامی است که صمیمیت بین آن ها بیشتر می شود. در میان گذاشتن حوادث زندگی خود با دوستان و اطرافیان برای برخی از افراد کاملا طبیعی است.

چرا غیبت می کنیم ؟

از دلایل غیبت کردن موارد بسیاری را می توان نام برد مثلا ممکن است فرد چون حوصله اش سر رفته و حرفی برای گفتن نیست بحث درباره ی موضوع های خودمانی و کم اهمیت می کنند و بر اساس آن مکانیزم سخن گفتن را فعال نگه می دارند و یا حتی غیبت کردن ممکن است دلایل دیگری داشته باشد طبق اعتقادات برخی از روانشناسان وقتی که افراد از خودشان رضایت نداشته باشند ، سعی می کنند اشخاصی را پیدا کنند که پایین تر از خودشان هستند و بحث در مورد آن ها خیالشان را راحت می کند یا وقتی که از دست کسی عصبانی هستند و نمی توانند خشم خود را به درستی مدیریت کنند با غیبت کردن خشم و عصبانیت خود را خالی می کنند . اما غیبت می تواند مخرب باشد و همه معتقد هستند که دوستان واقعی نباید راز دوستان خود را پیش کسی افشا کنند افشای اسرار دوست می تواند به دوستی پایان دهد زیرا بسیاری از این غیبت کردن ها جنبه ی بد گویی دارد و شنونده را تحت تاثیر قرار می دهد و ذهنیت او را نسبت به شخص سوم کاملا تغییر می دهد چنین روابطی پس از مدتی از بین خواهد رفت . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سبک صحیح ارتباطات می توانید با شماره روانشناس تماس حاصل فرمایید . 

 وسواسی بودن خود دلیلی برای غیبت کردن می تواند باشد. در این گونه وسواس فکری اضطراب در فرد بروز می کند. زیرا که این وسواس افکار منفی را به همراه خود می آورد و این افکار ممکن است خود را در قالب صحبت های طولانی ،پرحرفی  و در نهایت پشت سر کسی حرف زدن نشان دهد و باعث می شود که غیبت کردن به صورت اجباری برای آن ها شود و بعد از انجام آن فرد برای مدت کوتاهی به آرامش می رسد ولی این چرخه همواره تکرار می شود زیرا که او به طور پیوسته با این افکار منفی مواجه می شود و نیاز دارد که از طریق صحبت کردن این افکار منفی را خالی کند. درگیر شدن با این چرخه و اضطراب ناشی از آن تاثیراتی را بر روی ارتباطات افراد خواهد داشت و در ذهن اطرافیان موجب ایجاد سوءتفاهم هایی خواهد شد و حتی به دلیل اخلاقی نبودن این کار ممکن است که موجب به پایان رسیدن رابطه شود.

غیبت کردن و تاثیر آن در زندگی مشترک:

طبق مطالعات مشاوره ازدواج زمانی که زوجین به مشکل بر می خورند باید مشکلاتشان را با یکدیگر و همراه صحبت کردن حل کنند و اگر رفتاری آن ها را ناراحت کرده است به خودش درباره ی آن رفتار نادرست صحبت کنند و به کل شخصیت او توهین نکنند و یا او را در نزد کسی شکایت نکنند که به غیبت کردن منجر شود . زمانی که زوجین در باره ی موضوع زندگی مشترک خودشان با یکدیگر صحبت نکنند و در نزد پدر و مادرشان و یا کسان دیگر بد گویی کنند باعث خواهد شد که آتش این اختلاف ها بیشتر شود . طبق نظر روانشناس کودک در شمال تهران چنین رفتار نادرستی به عنوان سر مشقی بسیار بد برای کودکان باشد و ممکن است آن ها از این شیوه در ارتباطات خود استفاده کنند و خود را با مشکلات بسیاری مواجه سازند . به همین دلیل برای این که کودکان و والدین ارتباط صحیحی را ایجاد کنند باید درباره مشکلاتشان با یکدیگر مکالمه داشته باشند و انتقاد های لازم را مستقیما به خودشان مطرح کنند . اگر که این غیبت کردن ناشی از حقارتی در روان فرد باشد و یا به دلیل وسواس بودن باشد باید از سوی مشاور روانشناس شناسایی و درمان شود .