رابطه ی بین عاشق ها از عمیق ترین پیوندهایی است که روی کره خاکی است. و تحکیم این پیوند ها برای بسیاری از افراد اهمیت دارد و به زندگیشان معنا و هدف می‌دهد. بر اساس گفته‌ی دکتر ازدواج بر اساس پذیرش خود و همسرتان و زندگی بر اساس ارزش هایتان می توانید تعهدی از شفقت، اعتماد، درک و دوستی را ایجاد کنید. ما اغلب بدون خود آگاهی و اطلاع از رفتار هایمان زندگی می کنیم و در نتیجه سبب دلبستگی ها، اشتیاق ها، ترس ها و انتظاراتی می شود که نتیجه اش کاهش صمیمیت و حتی ایجاد درد بیشتر است. ولی اگر بر آن ها اگاه باشیم می توانیم رفتار هایی را انتخاب کنیم مه عشق واقعی را نشان دهد. و باید گفت که رابطه سرشار از تعارض ها و تفاوت ها است ولی با پذیرفتن آن ها و گشودگی می توانیم صمیمیت واقعی را ایجاد کنیم. 

زمانی که از زندگی مشترک صحبت می کنیم از دوست داشتن و دوست داشته شدن حرف می زنیم. برای برخی از افراد این کار آسان تر است و دلیل این تفاوت این است که برخی از ما در خانواده هایی بزرگ شده ایم که سرشار از محبت بوده اند و احساس تعلق و دوست داشته شدن را به خوبی می دانیم اما برخی از ما لین محبت را ندیده اند و در نتیجه دوست داشته شدن و دوست داشتن برایشان دشوار است و حتی غیر ممکن به نظر می رسد. 

چرا در رابطه هایمان دچار مشکل می شویم و شریک خود را ترک می کنیم؟

مطالعات مشاوره روانشناسی خوب نشان می‌دهد که زوج ها زمانی به دردسر می افتند که یا می ترسند هیجان هایشان را احساس کنند و افکار خاصی را ابراز کنند و یا کار هایی را انجام می دهند که با آن چه که برایشان مهم است همسو نیست. هر یک از این مسائل به تنهایی می تواند رابطه را با مشکل مواجه کند. 

اجتناب تجربه ای زمانی اتفاق می افتد که احساسی داریم که دوستش نداریم یا فکری می کنیم که آزارمان می دهد و کارهایی می کنیم تا این افکار و احساسات را از بین ببریم. تصور کنید که در حال انجام کاری هستید و ناگهان احساس اضطراب می کنید. اضطراب نا خوشایند است زیرا ضربان قلبتان تند می شود، عرق می کنید و نفس هایتان نا منظم می شود. و بهترین کار این به نظر می رسد که احساس نا خوشایند و افکار همراه آن را متوقف کنید. برای این کار شاید موقعیتی که باعث اضطراب شده را ترک کنید و می بینید که این کار در بسیاری از موارد دیگر نیز نتیجه بخش است. هیجان های زیادی هستند که می خواهید از آن ها احتناب کنید مانند ترس، غم، دردو .... و همچنین افکاری در مورد شکست خوردن و تحقیر شدن. ولی در زندگی همواره با موقعیت هایی رو به رو می شویم که این هیجان های منفی را تجربه می کنیم. و همواره از اطرافمان می شنویم که زندگی ایده آل زمانی است که شاد باشیم اما این واقعیت ندارد. رابطه ی خوب ربطی به شاد بودن ندارد. و هدف این است که همه ی هیجان های انسانی را در درون رابطه تجربه کنیم و رابطه حتی در چنین شرایطی کار امد باشد. 

چرا نمی توانیم فقط احساس مثبت داشته باشیم؟

اول) زمان به عقب بر نمی گردد

زمان در مسیر خود حرکت می کند و هر چه را که تجربه و احساس کرده ایم فقط به همان صورت است. و نمی توانیم به عقب بر گردیم و آن را تغییر دهیم. و از بین بردن خاطرات غیر ممکن است. ولی باید بدانید که آن چه که در آینده می آید منتظر شماست.

دوم) هر تلاشی برای از بین بردن فکر آن فکر را به ذهن می اورد. 

برای این کار می توانید زمان زیادی را صرف کنید ولی ان فکر ها بیشتر در هن شما خواهد بود و بهترین راه این است که گاهی فکر هایی در ذهنتان است که دوست ندارید و پذیرفتن آن ها برای شما بهتر خواهد بود.

سوم) تلاش برای دور کردن افکار و احساسات

طبق نظر مشاوران مطب مشاور تلاش برای فرار از تجربه های منفی درونی، انسان درگیر جنگ دراز مدت با خودش می شود. . و هر کاری که کنید تا از ان دور شوید، بزرگ تر خواهد شد و هر چه برای از بین بردن آن انرژی بیشتری بگذارید انرژی بیشتری به آن می دهید و باید آن ها را قبول کنید .

چهارم) احساس درد در انسان

انسان ها به خاطر احساس اضطراب، ترس و غم ، دچار درد خواهند شد و این بخش طبیعی از تجربه ما است. گاهی این احساس ها بسیار ارزشمند هستند و این موارد به ما می گوید که چیزی سرجایش نیست و یا چیزی را از دست داده ایم. و به ما می گویند که چه چیز هایی بریمان ارزشمند است و اهمیت دارد. و نیازی نیست که با آن ها مثل غریبه ها رفتار کنید .

بهترین کاری که برای داشتن رابطه خوب لازم دارید این است که در رابطه تان به راحتی صحبت کنید جدا از این که احساس اضطراب یا هر هیجان منفی دیگری داشته باشید . و با احترام و درک متقابل مشکلاتتان را شناسایی کنید و آن ها را بپذیرید و در جهت حل آن ها به صورت مشترک اقدام نمایید برای کسب اطلاعات بیشتر مشورت با دکتر خانواده عاقلانه خواهد بود.