بسیاری از افراد تصور می کنند که مرد ها تمایل چندانی به صمیمی شدن با کسی ندارند و در بیشتر موارد فرار می کنند. اما صمیمیت موضوعی است که به دیدگاه هر فرد بستگی دارد و نباید این نکته فراموش شود که زن و مرد هر دو به دنبال یافتن انواع متفاتی از صمیمیت هستند. زنان صمیمیت را در این می بینند که با همسرشان صحبت کنند و در مقابل مرد برای صمیمی شدن با همسرش می خواهد که با او فعالیت های مشترک داشته باشد. برای این که رابطه بهتری با همسرتان داشته باشید باید سعی کنید بفهمید که صمیمیت از دیدگاه همسر شما چه معنایی دارد و با چه کارهایی می توانید به او نزدیک شوید. در حالت کلی فراموش نکنید که برای داشتن زندگی مشترک رضایت بخش داشتن ارتباطات کلامی و عملی، انجام فعالیت های مشترک، شریک بودن و توجه به احساسات یکدیگر و .... است. 

با وجود همه آن ها پس چرا اغلب افراد فکر می کنند که طرف مقابلشان از ارتباط با همسرشان طفره می روند. در ادامه برخی از موارد احتمالی را ذکر می کنیم. برای مثال:

فرد از صحبت کردن با همسرش طفره می رود چون تمایلی به صمیمی شدن ندارد. ولی این دلیل منطقی نیست زیرا که زن و شوهر هر دو صمیمیت را می خواهند و همانطور که گفتیم نوع صمیمیت آن ها ممکن است که با هم تفاوت داشته باشد. 

فردی که از صحبت طفره می رود نمی خواهد که تحت تاثیر حرف های طرف مقابلش قرار بگیرد و نمی خواهد که تصمیمی یا رفتار خود را تغییر دهد. و با این روش مانع از پیش رفتن گفتگو می شود تا مبادا مجبور به پذیرش امری شود. 

فردی که طفره می رود در واقع طرف مقابلش که مدام در حال اصرار است را پس می زند زیرا که اصرارهایش خسته کننده شده است. 

و در آخر این که فردی که طفره می رود از مشاجره کردن با فرد اصرار کننده می ترسد و تلاش می کند تا با سکوت و یا اجتناب از گفتگو مانع از این شود که جر و بحث های همیشگی شروع نشود. 

مطالعات نشان می دهد که بیشتر طفره رفتن ها به خاطر دلیل آخری است که مطرح کردیم و موقعی که مشاجره ای میان زن و مرد صورت می گیرد، مردان تمایل بیشتری به طفره رفتن و اجتناب از ادامه بحث دارند. ولی به این معنی نیست که فرد نمی خواهد با همسرش صمیمی شود. 

گرچه طفره رفتن یک همسراز صحبت کردن، هرگز به معنای اجتناب او از صمیمی شدن نیست اما به طور ناخواسته این رفتار وی تاثیر نا مطلوبی بر صمیمیت و نزدیکی میان آن ها می گذارد. زیرا که گفت و گو کردن یکی از مهم ترین و اصلی ترین راه های نزدیک شدن دو همسر به یکدیگر است. اگر که زوجین با مهارت های مدیریت دعوا آشنایی نداشته باشند، به جای این که انرژی خود را صرف نزدیک شدن و صمیمیت با همدیگر کنند، مدام در حال تلاش برای فرار از مشاجره و آرام کردن جو خانه است. 

چه کسی مسئول مشکلات پیش آمده است؟

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج تا کنون تحقیقات متعددی بر روی زوج هایی که یکی مدام اصرار می ورزد و دیگری طفره می رود صورت گرفته است. به چنین الگویی رفتاری نیاز-اجتناب گفته می شود. یکی از مهم ترین دلایل بروز چنین رفتاری این است که وقتی یک همسر خواهان تغییر و یا صحبت کردن پیرامون یک مسئله است، طرف مقابلش از گفت و گو با او اجتناب می ورزد. تحقیقات نشان می دهد که مردان تمایل بیشتری به اجتناب کردن و طفره رفتن دارند. و این الگو زمانی که زن خواهان ایجاد تغییر در زندگی مشترک باشد شدت گرفته و اوضاع بدتر می شود. 

تحقیق صورت گرفته در زمینه طفره رفتن 

تحقیقات روانشناسان خانوادگی نشان می دهد که زوج هایی که هیچ کدام اهل طفره رفتن نبودند، زندگی کلی بهتری در مقایسه با زوج هایی که با مشکل طفره رفتن همسرشان مواجه بودند، داشتند. کناره گیری یک همسر از گفتگو بین زوجین بسیار رایج و هم بسیار بد و خطرناک است. و رهایی از آن فقط در صورتی امکان پذیر است که زوج ها آگاهی و اطلاعات خود را پیرامون خصوصیات ویژه ی همسرشان به عنوان یک زن و یا یک مرد افزایش داده و تفاوت هایی که میان دو جنس وجود دارد را بپذیرند و به جای جبهه گرفتن در مقابل این تفاوت ها، آن ها را بپذیرند و خودشان را با این تفاوت ها سازگار کنند و بعد از آن خواهند دید که زندگی مشترک آن ها چقدر تغییر کرده است. 

برای رهایی از این مشکل چه کنیم؟

زمانی درمورد مشکللات رابطه تان صحبت کنید که زمان و مکان مناسب آن فراهم باشد و هر دو نفر آماده گفتگو باشند و وقت شناس بودن به میزان زیادی از بسیاری دعوا ها جلوگیری می کند. از طرفی لحن حرف زدن و احساس امنیت و صمیمیتی که پیرامون گفتگو به هم می دهید می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و سعی کنید به جای این که عیب های همسرتان را در ذهنتان تکرار کنید ویژگی های مثبت او را مرور کنید و سعی کنید در فضایی آرام و و با آرامش و منطق گفتگو کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک روانشناس در ارتباط باشید.