در نخستین روز های آشنایی با همسرتان ، شیفته ی یکدیگر بودید و هر آن چه در همسر خود می دیدید دوست داشتید و از سپری کردن زمان در کنار هم لذت می بردید و تا ساعت ها با یکدیگر صحبت می کردید و در فکرتان همسرتان دوست داشتنی ترین فردی بود که در زندگی تجربه کرده اید . بر اساس گفته ی روانشناس ازدواج تهران ممکن است که دوره ی نامزدی شما کوتاه یا بلند مدت باشد اما در هر صورت احساسات مثبت شما به ازدواجتان منجر می شود و با آن به یکدیگر متعهد می شوید که در سختی ها و آسانی ها ، فقر و ثروت ، بیماری و سلامتی و در هر زمان در کنار هم باشید و به یکدیگر عشق بورزید . و واقعا می خواستید که به این عهد و پیمان پایبند باشید . در آن زمان می دانستید که شما و همسرتان با یکدیگر تفاوت دارید اما هرگز تصور نمی کردید که روزی این تفاوت ها به جدایی عاطفی و یا واقعی شما منجر شوند . 

معمولا تا دو سال خوشی ها دوام می آورد ولی بعد از آن با واقعیت ها رو به رو می شویم . و بعضی از این تفاوت ها را می توان به عنوان سرمایه ای ارزشمند در نظر گرفت و در این صورت است که زن و شوهر در هماهنگی با یکدیگر تلاش می کنند و زندگی بسیار زیبا تر خواهد بود . اما بعضی از تفاوت ها ممکن است به جدایی عاطفی یا واقعی زن و شوهر منجر شوند . بحث هایی که به خاطر تفاوت های زوجین بینشان رخ می دهد ، پیامدی مهم داشت و در واقع این بحث سبب شود جدایی عاطفی بیشتری بین زن و شوهر به وجود بیاید و به جای دوست بودن مانند دشمن یکدیگر برخورد کنند . هر یک از آن ها احساس می کند که دیگری غیر منطقی و نا معقول است و علاوه بر آن ، احساس آسیب دیدگی ، خشم و رنجش در وجود هر یک از آن ها پدیدار می شود . اگر که بحث کردن به حل شدن اختلاف منجر نشود ، این اختلاف همچنان به منزله ی مانعی عاطفی بین آن ها باقی خواهد ماند . چنین مانعی بر شیوه ی پردازش آن ها درباره ی روابطشان اثر می گذارد . 

بحث و دعوا چه تاثیری در ازدواج دارد ؟

طبق نظر مشاور خانوادگی ایران وقتی تصمیم می گیرید با همسرتان بحث کنید ، هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت زیرا در زندگی زناشویی شما داوری حضور ندارد که درستی یا نادرستی نظر شما یا همسرتان را تعیین کند . بحث های شما با یکدیگر به سرعت با احساساتتان در هم می آمیزد و ممکن است که در پایان فریاد بزنید و گریه کنید . ممکن است که سخنانی را از روی خشم بر زبان بیاورید که به شخصیت همسرتان آسیب می زند و یا شاید به انگیزه ی همسرتان شک کنید و یا او را به نا مهربان بودن و بی محبتی و ... محکوم کنید . وقتی بحث می کنید به دنبال این هستید که برنده شوید و حرفتان ثابت شود که درست است و همسرتان گناهکار است . بر اساس مطالعات مرکز مشاوره خوب حث ها در پایان به یکی از این سه مورد منجر می شود شما برنده می شوید و یا همسرتان برنده می شود و یا این که بحث می کنید تا به نتیجه ی مساوی برسید . یعنی هیچ کدام از آن برنده نشود و از حرف های یکدیگر متقاعد نشوند و این سبب نا امیدی ، آسیب دیدگی ، خشم و تلخی را به شدت در وجودشان احساس می کنند و برای ادامه دادن زندگی مشترکشان امید ندارند . در واقع هیچ کدام از آن ها در زندگی زناشویی احساس خوب و خوشایند نخواهد داشت . زیرا که همسران رنجشی را از یکدیگر به دل می گیرند و تا زمانی از همسرش دوری می کند تا توجه نشان دهد . زمانی که زوج ها اختلافشان را حل نمی کنند ، به یکدیگر زخم زبان می زنند و سرزنش و محکوم می کنند و محبتشان را از یکدیگر دریغ می کنند و منتظر روز های خوب هستند و اگر که تلاشی برای آن نکنند بیشتر از گذشته از یکدیگر فاصله خواهند گرفت .

طبق نظر مشاور روانشناس حضوری عمر این گونه بحث ها و برنده و بازنده شدن کوتاه است . شخص بازنده بعد از مدتی کوتاه بحث جدیدی را وسط می کشد و با بازگو کردن بحث قدیمی دوباره آن ها را تکرار می کند . و دوباره برنده و بازنده را خواهد داشت و بحث ها حل نخواهد شد . زمانی که اختلافی پیش می آید زن و شوهر باید شیوه ای را پیدا کنند که با حفظ احترام و شان یکدیگر حل کنند . بسیاری از زوجین به دنبال راهی هستند تا این بحث ها و اختلافشان را حل کنند و آرامش را به رابطه شان برگردانند . با یادگیری مهارت های زناشویی از سوی فردی متخصص  و تمرین و تکرار آن ها و جریان آن در زندگی به جای عادت های اشتباه می تواند زندگی مشترک را به مست بهبودی پیش ببرد و در صورت به وجود آمدن هر گونه اختلاف آن ها را بدون بحث و دعوا حل کنند بدون این که یکدیگر را ناراحت کنند . هرچند وجود این مشکلات کاملا طبیعی است و نمی توان آن را حذف کرد اما با راه هایی می توان آن را حفظ کرد .