رابطه زناشویی نیازمند رسیدگی و توجه می باشد و هر گونه غفلت و بی توجهی به آن از منظر های گوناگون سرد شدن نسبت به یکدیگر را به همراه خواهد داشت از این رو همواره گفته می شود که زوجین در زندگی مشترک باید پیوسته نسبت به داشتن رابطه مناسب و پایدار تلاش کنند و مهارت های لازم برای مدیریت زناشویی را یاد بگیرند . در ادامه نظر دکتر روانشناس را در خصوص دلایل سرد شدن رابطه زناشویی را مطرح می کنیم تا همه ی افراد نسبت به آن ها آشنا شده و تاثیراتشان در زندگی مشترکشان را نادیده نگیرند و نسبت به آن اهمیت قائل شوند .

دوست نبودن زوجین با یکدیگر :

زوجین علاوه بر این که زن و شوهر هستند باید رابطه ی دوستی را نیز با یکدیگر بر قرار سازند . زمانی که بتوانند با یکدیگر رابطه دوستانه داشته باشند به راحتی می توانند در مورد مشکلاتشان گفت و گو کنند و در مورد تفاوت هایشان حرف بزنند . صحبت کردن در مورد تفاوت ها و یا هر مورد دیگری که در آینده می تواند سبب اختلاف شود بسیار مفید است . و به عبارتی می توان گفت که با صحبت کردن می توانیم بسیاری از معضل ها و مشکلات و تعارض ها را حل کنیم . زمانی که این رابطه دوستی بین زوجین بر قرار نباشد پس نمی توانند با یکدیگر به راحتی صحبت کنند و این سبب دور شدن آن ها از یکدیگر و ایجاد سردی خواهد شد .

محبت نکردن :

بر اساس مطالعات روانشناسی خانواده محبت و همدلی و مهربانی از موارد مهمی هستند که در بین همه زوجین باید وجود داشته باشد هر مردی با تمام غرور و جذبه اش و هر زنی بر اساس حساسیت هایش نیازمند دریافت مهر و محبت همسرش می باشد و به همین دلیل زوجین نباید آن را از یکدیگر محروم کنند تا بتوانند صمیمت خود را حفظ نموده و از سردی و دوری در امان باشند . در واقع همواره مشاوران مطب روانشناسی به اهمیت مهارت های گوش دادن ، صحبت کردن ، همدلی و ... اشاره می کنند چون بسیاری از زوجین این موارد را رعایت نمی کنند و آن ها را بی اهمیت تلقی می کنند .

عدم تماس فیزیکی :

هرگونه صحبت عاشقانه و تماس فیزیکی و لمس کردن و یا در آغوش گرفتن می تواند از ایجاد سردی بین زوجین جلوگیری کند هر رابطه ای نیازمند موارد گفته شده می باشد و بدون انجام دادن آن ها زوجین دچار سردی و دوری خواهند شد از این رو رابطه ی عاطفی مناسب بین زن و شوهر و اهمیت دادن به آن می تواند بسیار سودمند واقع شود .

وجود مشکلات روحی و روانی :

درمانگر وسواس خوب بیان می کند که وجود اختلالات روانی نظیر وسواس ، افسردگی ، اضطراب که عملکرد فرد و روابط بین فردی او را به هم می ریزد به روابط عاطفی و روابط جنسی زن و شوهر نیز تاثیر خواهد گذاشت وجود علایم اختلال های روانی و اقدام به درمان آن ها می تواند شرایط بهتر و مناسب تری را برای زوجین ایجاد کند .توجه کردن به حالات روحی همسر بسیار مهم است طبق نظر سکستراپ خوب مردانی که برای بر قراری رابطه جنسی فقط خود را در نظر می گیرند و به حالات روحی همسرشان توجهی ندارند و نسبت به آن بی اعتنا هستند به مرور زمان باعث کاهش میل جنسی زنان شود . هرگونه خستگی ، اضطراب و حالت های افسردگی نقش مهمی را در روابط بر عهده دارد . 

مشکلات زندگی :

مشکلات در شرایط زندگی ، دخالت خانواده ها و اطرافیان و ناتوانی در مدیریت آن ها ، مشکلات مالی و اقتصادی ، سازگاری زوجین با یکدیگر و ... همگی در دلسرد شدن زوجین تاثیر می گذارد . چنین مشکلاتی در اکثر زندگی های مشترک دیده می شود اما بسیاری از زوجین توانایی مدیریت کردن و کنار آمدن با آن ها را می دانند و به عبارتی چنین مسائل و تنش هایی را وارد میان خودشان نمی کنند و نمی گذارند که چنین مسائلی به روابط آن ها صدمه وارد کند . 

سرد کننده های میل جنسی در مردان و زنان :

میزان رضایت جنسی زوجین می تواند کیفیت رابطه عاطفی آن ها را نشان دهد زیرا که مشکلات جنسی و سرد مزاجی ها می تواند از یک اتفاق نادرست در رابطه باشد . بد رفتاری ها و مشکلات ارتباطی بسیار آسیب رسان به رابطه جنسی خواهد بود . مواردی نظیر منفعل بودن زن و یا نداشنن اطلاعات نسبت به نیاز های مردانه رابطه را به سردی پیش می برد به این صورت که بسیاری از زن ها رابطه جنسی را فقط برای رفع نیاز مردانه می دانند و نمی توانند پاسخ جنسی مناسب را به همسرشان بدهند و در نتیجه رابطه به سمت سردی پیش می برد زمانی که زوجین اعتماد به نفس کافی نسبت به خود نداشته باشند نیز عاملی برای آن خواهد شد . زمانی که مرد حالات روحی و روانی زن را نادیده بگیرد و نسبت به آن بی توجه باشد و یا رفتار هایی که علاقه او به همسرش را نشان دهد را نداشته باشد و یا حتی بی توجهی به نظافت و یا دیدن فیلم های پورن می تواند سردی رابطه را به همراه داشته باشد . زمانی که زوجین نسبت به تاثیر هر یک از موارد گفته شده آگاهی یابند با در پیش گرفتن مسیر درست و مناسب می توانند این مشکلات را حل کرده و رابطه پایدار و سالم را تجربه کنند .