آمار طلاق همیشه وخیم و رو به افزایش است . و تحقیقات نشان می دهد که نیمی از طلاق ها در 7 سال اول ازدواج روی می دهد . امکان طلاق همیشه انقدر بالا است که ایجاب می کند مردان وزنان متاهل حتی آنان که اکنون از رابطه ی خود راضی هستند ، همواره مراقب و در حال تلاش برای حفظ و ادامه ی آن باشند . یکی از دلایلی که ریشه ی ازدواج را می خشکاند آن است که هیچ یک از طرفین پی به ارزش آن نمی برند تا وقتی که کمار از کار می گذرد . در اکثر ازدواج ها ، زوجین به جای احترام و پرورش یکدیگر که در هر ازدواجی به شدت لازم است دست به پیش بینی ها و پیش داوری های نادرست و نا مناسب می زنند . برخی فکر می کنند که افسردگی و اتفاقات بعد از طلاق چندان اهمیتی ندارد و یا طلاق به موضوع روز تبدیل شده ولی مطالعات مشاوره تخصصی آنلاین نشان می دهد که این اتفاق افراد را بسیار درگیر و برای آن ها زیان بار است . 

مشکلات زیاد در ازدواج موجب برانگیختگی جسمی پراکنده و مزمن می شود و افراد دچار فشار و استرس روحی و جسمی می شوند . این مسئله به فرسایش جسمی و روانی منتهی شده و سبب فشار خون ، بیماری قلبی ، اضطراب ، افسردگی ، میل به خودکشی ، آزار و خشونت و در اخر قتل و جنایت می شود . زوج هایی که شاد هستند کمتر احتمال به وجود آمدن مشکلات گفته شده وجود دارد .

برخی از باور های نادرست درباره ی ازدواج موفق وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم . 

مشکلات عصبی ازدواج را نابود می کند .

رمز داشتن ازدواج موفق فقط داشتن یک شخصیت معمولی و ساده نیست ، بلکه این است که فردی را پیدا کنید که با او جود در بیایید . مهم این است که شما با این پدیده چگونه بر خورد می کنید . اگر ناحیه ی غیر عادی طرف مقابل خود را بشناسید و با آن به احتیاط رفتار کنید و به فرد مقابل محبت کنید و احترام بگذارید ، زندگی زناشویی تان می تواند موفق باشد . 

خواسته های مشترک شما را به هم نزدیک می کند .

این موضوع بستگی دارد که شما چگونه به دنبال تحقق خواسته ها باشید و دچار تداخل نشوید . ممکن است که افراد در مسیری که مورد علاقه هر دو طرف است حرکت کنند و در آن مسیر با خنده و احترام و صحبت حرکت کنند ولی زوج دیگری هم هست که در مسیر مورد علاقه مشترک هستند ولی در آن مسیر یکدیگر را با عناوین توهین آمیز خطاب قرار می دهند و از سر لجبازی قهر می کنند و .... پس علاقه ی مشترک به تنهایی نمی تواند عامل شادی و موفقیت زوجین باشد .

تو پشت مرا بخاران و ..

برخی از محققان بر این باور هستند که آن چه که ازدواج خوب را از نا موفق متمایز می کند آن است که در ازدواج های موفق ، زوجین به ازای هر علامت و کار خوشایند از طرف مقابل ، جواب یکسانی می دهند . یعنی برای مثال جواب لبخند را با لبخند می دهند . وقتی یکی از زوجین به دیگری در کاری کمک می کند طرف مقابل نیز به شکل مثبتی آن را تلافی می کند . و زوجین از روی قرار داد امضا نشده این کا را انجام می دهند . در ازدواج های نا موفق این کار فسخ شده و جای آن خشم و نفرت می گیرد . در ازدواج های نا موفق اگر چنین کاری هم انجام شود حساب داده ها و گرفته ها را به رخ یکدیگر می کشند . ولی زوجین خوشبخت هیچ وقت این کار را انجام نمی دهند . یعنی هر طرف کار خود را انجام می دهد بدون آن که توقع جبران از طرف مقابل را داشته باشد . 


ازدواج های عاطفی هوشمندانه :

چیزی که می تواند باعث موفقیت یک ازدواج شود ، ساده است . بر اساس تحقیقات مشاوره با خانواده زوج های خوشبخت باهوش تر و پولدار تر نیستند بلکه نمی گذارند که افکار و احساسات منفی شان در مورد طرف مقابل به افکار و احساسات مثبتشان چیره شود . هوش هیجانی عامل مهمی است که می تواند تعیین کننده باشد و همچنین عامل مهمی برای پیش بینی موفقیت بچه ها در آینده شناخته شده است . کودک هر چقدر که عاطفی باشد و هر چه بهتر بتواند درک کند که چگونه با دیگران کنار بیاید ، آینده اش روشن تر خواهد بود . همین امر در بین زوجین نیز صادق است . هر قدر که زوجین هوش هیجانی بالایی داشته باشند ، قدرت تفاهم و درک متقابل در آن ها قوی تر و حس افتخار و احترام به یکدیگر و به زناشویی شان غنی تر است و شانس شان در این که با رضایت و خشنودی با هم روزگار بگذرانند بیشتر است . طبق نظر متخصص مشاور ازدواج همانگونه که والدین می توانند تقویت هوش عاطفی را به کودکان بیاموزند ، این مهارت را می توان به زوجین آموخت و می توان زندگی آن ها را در مقابل طلاق بیمه کرد .

بر اساس مطالعات انجام شده در کلینیک روانشناسی در ایران زوجین باید همواره در ازدواج خود صمیمیت ، احترام و محبت را به کار ببرند و این کار نیتزمند تلاش دو طرفه است و  برای رشد فردی و رابطه شان از هیچ تلاشی غافل نشوند .