اغلب زوج ها از عشق و یا به زبان دیگر از صمیمیت می ترسند . این ترس می تواند ریشه ها و منابع گوناگونی داشته باشد ، اما یکی از مهم ترین آن ها این است که افراد ، نقش فعال خود را در یک زندگی مشترک موفق نادیده می گیرند . این افراد در انتظار همسر ایده آل هستند که تمام نیاز هایشان را بر طرف کند از نیاز های روانی گرفته تا هر آن چه که پیش از ازدواج نداشته اند . 

طبق تحقیقات روانشناسی خانواده این افراد ازدواج می کنند تا فرد دیگر آن ها را رویاهایشان برساند . و چنین انتخابی برای ازدواج بسیار دشوار و خطرناک است . ازدواج نیازمند صداقت هر دو طرف می باشد و این که کاملا صادقانه نشان دهید که چه کسی هستید . چه انتظاراتی دارید و افراد برای خود چنین نقشی نمی بینند تا آن را برای طرف مقابل نشان دهند . و حتی ممکن است پنهان کاری کنند و خود را بهتر از آن چیزی که هستند نشان می دهند تا طرف مقابل را جذب خود کنند و بعد از آن از او توقع براورده شدن نیاز ها از سوی فرد مقابل را دارند . افرادی که برای خود اهمیتی قائل نیستند و اعتماد به نفس کافی ندارند و به عبارتی به خود آگاهی و دوست داشتن خود نپرداخته اند از صمیمی شدن می ترسند . این را باید بدانید که به مرور زمان خود واقعی شما را افراد خواهند دید . 

چگونه ار صمیمیت هراس نداشته باشیم ؟

باید بتوانید آن کسی باشید که هستید ، با تمام توانایی ها و نا توانی هایی که دارید ، پیدا کردن عشق ، در گرو فرو ریختن دیوار هایی است که دور خود کشیده اید . آن چه باید بیاموزید این است که از خود واقعی تان خجالت نکشید ، ترس از این که خودتان باشید را به نقطه ی قوت تبدیل کنید . این کار به زندگی مشترک شما سعادت خواهد بخشید . نباید انتظار داشته باشید که فقط دریافت کننده ی عشق باشید بلکه باید آن عشق را نیز نثار شریک عاطفی خود نمایید و این چنین خواهد بود که رابطه ی بهتری خواهید داشت و با این کار ترس از صمیمیت نیز از بین خواهد رفت . 

افرادی که از صمیمیت فرار می کنند ، بدون تردید ضعفی دارند که از بر ملا شدن آن می ترسند . نیاز به عشق ، صمیمیت و رابطه ی عاطفی از نیاز های اساسی هر انسان است . در این دنیا کسی نیست که نخواهد کسی را داشته باشد که با او صحبت کند و راز هایش را بگوید . اما برای دوست داشتن دیگری ، لازم است ابتدا خود را دوست داشته باشد . این دوست داشتن خویشتن ، به خاطر خود شیفتگی نیست و به دلیل خود آگاهی و اعتماد به نفس است .

زمانی که ضعف ها و ترس های خود را بشناسید در رفع آن ها بکوشید و یا با آن ها کنار بیایید . زمانی که خودتان را دوست داشته باشید ، دوست داشتن دیگران بسیار آسان خواهد بود . 

بر اساس مطالعات روانشناسان ایرانی اولین کاری که می توانید بکنید این است که الگو ها را تغییر دهید و قبول کنید که هر فردی می تواند این ترس را داشته باشد . و اگر در خود تشخیص دهیم که هر انسانی ترس را دارد می توانید برای بر طرف کردن آن تلاش کنید . از سویی افراد به این دلیل از صمیمیت می ترسند که این عشق روزی به پایان برسد ، و می ترسید که با ازدواج و ایجاد صمیمیت از بین برود و یا آن را از دست بدهید . این باوری است که اغلب افراد در خود دارند این که عشق دوره ای کوتاه دارد و می ترسید با آمدن سختی ها ی زندگی ، یکنوتختی و شرایط گوناگون ، این لحظات از بین بروند .

طبق نظر روانشناس تلفنی برای این که بتوانید رابطه ای صمیمی و سالم داشته باشید و آن را پایدار سازید باید بتوانید الگو های قدیمی در ذهن را حذف کنید و بدانید که برای فرار از صمیمیت چگونه حرف می زنید ، چگونه واکنش نشان می دهید و باید تمام آن ها را بشناسید تا با تبدیل کردن به فعالیت های مثبت در جهت داشتن رابطه ای لذت بخش گام بردارید . 

برخی از افراد ممکن است که برای فرار از آن ، میزان زیادی مار برای خود در نظر بگیرند و انقدر آن را زیاد کنند که دیگر زمان زیادی برای ماندن در خانه و گذرندان وقت با همسر نداشته باشند و یا ممکن است که این گونه نشان دهید که شما وظایف مهم تری از زندگی مشترک دارید و آن ها واجب تر و در اولویت هستند و بسیاری از موارد دیگر . طبق نظر مشاوران کلینیک روانشناسی خوب انتخاب نو برای این که این الگو ها را تغییر دهید نیاز دارید که آگاهانه برای آن برنامه ریزی کنید و با راه حل های اساسی مواردی که می تواند صمیمیت بین شما و شریک زندگیتان را افزایش دهد را جایگزین کنید و از انجام دادن راه حل های کوتاه مدت و بی پایه پرهیز کنید و کاملا اصولی و منطقی با صمیمیت رابطه ی خود را ارتقا ببخشید .