برخی از رفتار ها و واکنش های اشتباه در روابط و ازدواج می تواند خطرناک و نا مناسب باشد و سبب ناراحتی ، نا کامی، سر شدن، از بین بردن صمیمیت و ... شود.طبق نظر مشاور قبل از ازدواج از انجایی که زوجین باید برای استجکام رابطه شان تلاش کنند باید این موارد را بشناسند و اگر که در رابطه شان وجود دارد حذف کنند تا بعدا گرفتار آسیب های آن نشوند. در ادامه به برخی از این رفتار های اشتباه و آسیب زننده اشاره می کنیم.

لجاجت:

لجاجت یا همان سر سختی و پا فشاری بی دلیل و کاملا غیر منطقی بر خواسته های شخصی است. انسان لجوج راه های آسان را نیز سخت می کند و کار ها را برای خود مشکل می کند. لجاجت در خانواده، دیگران را در مقابل ما قرار می دهد و اطرافیان را به واکنش مفی و جتی لجاجت گونه وا می دارد. کسی که سعی می کند حرف خود را به کرسی بنشاد نه تنخا پیروز نمی شود بلکه در زمانی هم که جق با اوست دیگران توجه مثبتی به او نخواهد داشت. اگر در خانواده انعطاف و نرم بودن را به جای سر سختی اختیار کنیم به یقین راحت تر به مقصود می رسیم. 

نا سپاسی و قدر ناشناسی:

بر اساس مطالعات مراکز مشاوره خانواده کلمات از بار مثبت و منفی برخوردارند . برخی از کلمات آتش کینه و نفرت را درون انسان شعله ور می کنند و برخی مانند آبی بر آتش می ریزد، آرامش را به ارمغان می آورد. قدرت استفاده از کلماتی که سپاس و قدردانی را به دنبال دارد فرد قدردانی شده را به سمت خدمت بیشتر کرده و شوق مجدد را در او ایجاد می کند. می توان برای هر کار کوچکی از همسر تشکر و تقدیر کرد . روانشناسانی که در حیطه مهارت های ارتباطی مخصوصا روابط زوجین کار می کنند در این مورد توصیه ی جدی دارند، آن ها یکی از عوامل استحکام خانواده  را همین مورد می دانند.

بدبینی و سوء تفاهم:

انسان بد بین در ذهن خود دنیایی ورای دنیای واقعی دارد و موضوعات مختلف را مطابق تصور خود تعریف می کند و شنیده ها و دیدنی ها را به شکل دلخواه خود تعبیر و تفسیر می کند. او دلایل دیگران را نمی پذیرد و تقریبا تمام زیبایی ها را زشت می بیند.مشاور قبل از ازدواج بیان می کند چنین فردی به هر چیز و هرکس با دیده و تردید می نگرد و همه چیز را غیر واقعی و وارونه می فهمد. 

شکوه و گلایه:

طبق مطالعات مرکز مشاوره نالیدن و نارضایتی یکی از ویروس های فرسایشی زندگی است. زندگی با کسی که همواره می نالد و از همه چیز گلایه دارد، واقعا طاقت فرساست. در چنین شرایطی فضای خانه کسل کننده است و همواره دیگران از این که الان ناله ای مبنی بر نارضایتی از درد جسمی یا ناراحتی روجی و شکوه از کسی مطرح می شود و برای حل آن هیچ راهی وجود ندارد، ناراحتند. حتی کمک کردن به این افراد تشکری را به همراه نخواهد داشت و باز هم ناله در ادامه آن خواهد آمد. البته باید بگوییم که نگرش منفی آن ها باعث بیماری شان شده است .

آرمان گرایی:

کسانی هستند که دوست دارند همیشه بهترین را داشته باشند و همواره در ذهن خود دچار این تنش هستند . البته بهترین را داشتن بد نیست و حتی خوب است اما بهترین بودن شاید آزاردهنده باشد و آرامش را از خود و اطرافیان بگیرد . شاید این افراد کمال طلب نامیده شود . مراکز مشاوره خانواده  نشان می دهد اشخاصی که هیچ گاه نه از داشته ها و نه از عملکرد خود راضی نیستند . روانشناسان امروز در حیطه شناخت درمای این گونه افکار را جزو خطاهای شناختی می دانند و برای اصلاح آن ها باید تلاش نمود.

سکوت افراطی:

ارتباط کلامی علاوه بر شاداب کردن محیط محیط زندگی، می تواند در تربیت فرزندان نقش اساسی داشته باشد به طوری که در آموزش مهارت های زندگی، مهارت ارتباط موثر که سخن گفتن بخشی از آن است از مهم ترین مهارت هاست. در خانواده هایی که کلمات خیلی کم زد و بدل می شوند و آن ها در حد مسائل پیش پا افتاده ، اعضای خانواده از عمق وجود هم کمتر اطلاع دارند و ارتباط فقط در سطح بسیار ساده ای اتفاق می افتد. ضمنا حرف نزدن باعث می شود به مرور افراد و به ویژه بچه ها برای جبران این قص به دیگران پناه برده و گوش شنوایی برای خود پیدا کنند. سکوت تفراطی به شکل افراطی نظام خانواده را از هم می گسلد و باعث نا کامی و یاس و افسردگی در محیط خانواده خواهد شد. 

پیش داوری و ذهن خوانی:

طبق نظر مشاور قبل از ازدواج ذهن خوانی و انتظار ذهن خوانی برای طرفین بسیار آزار دهنده است و همسرانی که زدگی مشترک خود را بر اساس حدس و گمان بنا کرده اند و یا دنبال می کنند، خود را آزار می دهند. ما غیب دان نیستیم و کمتر می توانیم اسرار درونی روحی و ذهنی انسان ها را بخوانیم. بهتر است در هنگام ناراحتی به راحتی علت ناراحتی خود را به همسرمان اعلام کنیم و حتی اگر از او ناراحتیم علت را بیان کنیم . این راه مناسب تری برای رسیدن به قصود است تا راهی که ما فکر می کنیم او باید خود متوجه ناراحتی مان شود. 

مواردی که مطرح کردیم در بین خانواده ها و زوجین شایع است و می تواند بسیار دردسر ساز باشد و با ناراحتی های زیادی مواجه سازد. از این رو تلاش برای حذف این عادت ها و رفتار ها و جایگزین رفتار های با بار مثبت بسیار می تواند به جو خانواده و سلامتی آن تاثیر بگذارد و حال بهتر را برای اعضای خانواده به همراه داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مرکز مشاوره در ارتباط باشید.