همراهان همیشگی مرکز روانشناسی کودک انتخاب نو بازهم همراه شما عزیزان هستیم . امیدواریم تا به اینجا توانسته باشیم شما را با مفاهیم مشاوره نوجوان ، مشاوره کودک و روند درمانی مشاور روانشناس کودک و محیط مرکز مشاوره کودک و نوجوان آشنا کرده باشیم.
به طور مثال در مورد مرکز مشاوره کودک علاوه بر روانشناس کودک مرکز بازی درمانی و وسایل مورد نیاز برای آموزش کودک و والدین نیاز است. در اتاق بازی درمانی 1 خود کودک آنالیز می شود و کسب مهارت می کند 2 والدین نحوه ی صحیح مقابله با کودکشان را نیز آموزش می بینند
در ادامه قصد داریم شما را با مراحل رشد کودکان و نظرات متخصصین روانشناسی آشنا کنیم.
مراحل رشد کودکان :
می توان به بیانی ساده رشد را در سه مرحله جای داد
مرحله ی اول : رفتار کودک حول موضوع مشخص و بهم پیوسته ای سازمان یافته است
مرحله دوم : باید رفتار هر مرحله با رفتارهای مرحله قبل و حتی مرحله بعد تفاوت داشته باشد.
مرحله سوم : می توان گفت اصولا مراحل و ترتیب آن ها در مورد اکثر کودکان یکی است.
یکی از نظریه های معروف در رابطه با رشد شناختی در دوران کودکی نظریه پیاژه است
پیاژه چهار مرحله را توصیف کرده است
1. حسی_حرکتی که از تولد تا 2 سالگی را دربر می گیرد کودکان در این مرحله خود را از اشیاء تمیز می دهند و نقش خود را فاعل می انگارند یعنی به طور مثال جغجغه را تکان می دهند که صدا تولید کند و با این دید شروع به کنکاش می کنند.
2. پیش عملیاتی که از 2تا7 سالگی را در بر می گیرد در این مرحله کودک هنوز دارای تفکری خودمحور است یعنی دنیارا از نگاه خودش می نگرد و درک نگریستن از دنیای دیگران برایش سخت است و در طبقه بندی اشیاء فقط می تواند تفکیک را بر حسب یک ویژگی انجام دهد.به طور مثال قطعات با اشکال مختلف را صرف نظر از شکل آن ها بر اساس رنگ جدا می کنند.
3. عملیات عینی که از 7تا 11 سالگی را شامل می شود ( توجه داشته باشید سن های نام برده سنین متوسط هستند وبسته به هوش و زمینه ی محیطی و فرهنگی نوسان دارد.) در این مرحله می تواند تفکری منطقی داشته باشد و عدد ، جرم و وزن را می تواند تفکیک کند و به شناختی خوب می رسد و دیگر در این مرحله توانایی تفکیک و طبقه بندی بر اساس چند ویژگی را دارند .
4. مرحله صوری که از 11 سالگی به بعد را شامل می شود .در این مرحله به مسائل فرضی و یا تفکری منطقی دست پیدا می کنند و دیدگاهی در مورد آینده و جهان بینی خواهند داشت
توجه داشته باشید که دنیای کودک و نوجوان شما چقدر دنیای پیچیده ای است و اگر در مسائل کوچک و یا بزرگی که ممکن است برای هر والدی پیش آید اگر از یک متخصص یا مشاور روانشناس کمک نگیرید آیا می توانید مشکل را حل کنید ؟ تجربه ثابت کرده است مشکلات کودکی اگر در زمان خودش حل نشود در نوجوانی تبدیل به بحران می شود و اگر محیط هم شرایط را بدتر کند بی شک در بزرگ سالی تبدیل به یک آسیب جدی می شود .پس هیچگاه از نظرات یک روانشناس نوجوان و متخصص چشم پوشی نکنید.
شما در مرکز مشاوره نوجوانان و مشاوره روانشناسی نوجوان می توانید به یک شناخت بسیار بالا نسبت به نوجوان خود برسید شما نیاز است تفاوت رفتاری نوجوانان پسر و دختر را بشناسید و حتی فرزندان خود را در مراحل مختلف باهم مقایسه نکنید.
به طور مثال پسران در این سن با کارهایی که نیاز به قدرت نمایی بالایی دارند و یا سعی می کنند در میان هم سن و سالان طوری رفتار کنند که حرف ، حرف خودشان است و خانواده های آن ها در آن نقشی ندارند .خوب حال برمیگردیم به والدین آن ها دقیقا از ریسک های نوجوان هراسان هستند و دوست دارند آنان مطیع باشند و از حرف ها و دستورات آن ها پیروی کنند. آیا می توان برای پسر و دختری که پر از پرخاشگری ، پر از انرژی و حتی گاهی افسردگی هستند هزاران باید و نباید برای آن ها قرار داد؟بی شک غیر ممکن است و باعث می شود روز به روز روابط والدین با فرزندانشان سرد تر شود .حال الزام بودن دکتر روانشناس نوجوان و مرکز روانشناسی نوجوانان را متوجه شده اید؟
می توان گفت حتی تغذیه نوجوانان نیز باید متفاوت باشد آن ها باید غذاهای سالم تر با کالری پایین و پروتئین و ویتامین بیشتر مصرف کنند و روزانه 2تا3 ساعت ورزش مرتب و مداوم را داشته باشند زیرا ورزش کمک میکند از پرخاشگری و هیجانی رفتار کردن نوجوان کاسته شود و از پرخوری و افسردگی نیز جلوگیری می کند
فراموش نکنید ما نمی توانیم خودمان ورزش نکنیم و سیگار بکشیم و نوجوان خود را تشویق به ورزش کنیم و از کشیدن سیگار منع کنیم.کودکان و نوجوانان بیشتر ار آن که شنوندگان خوبی باشند بینندگان خوبی هستند.
شما باید در هر سن نیازها و تقاضاهای متناسب با آن دوره را بشناسید و به درک لازم برسید.درک نیاز دارد شما هم دنیایتان را با آن ها هماهنگ کنید و گران بها ترین دارایی تان که زمان است را با آنان شریک شوید برای آنان وقت بگذارید با هم به گردش بروید ، سینما بروید بازی کامپیوتری بکنید بله به جای قر زدن و بد دانستن باور ها و علایقش خود را مشتاق تفریحات مورد علاقه ی آنان بدانید . خود را از دنیای پرشور و هیجان جوانی دور نکنید که احساس کنند
دیدگاه خود را بنویسید