در مقاله ی قبلی دکتر مشاور کودک شما را با پنج زبان عشق کودکان آشنا کردیم و اهمیت شناخت کودک توسط روانشناس کودک را از طریق نیازها و مراحل رشدی کودک توضیح دادیم.

حال قصد داریم در مقاله ی مشاور کودک شما را با چند اصطلاح در کودکان آشنا کنیم.

 

توجه داشته باشید کودکان در مراحل سنی مختلف نیازهای متفاوتی دارند و ممکن است دچار مشکلاتی شوند که نیاز است از طریق دکتر روانشناس کودک و مشاوره روانشناس کودک راهنمایی های لازم را بگیرید.

به طور مثال دندان درآوردن رشد دندان در کودکان نظم همه چیز را برهم میزند نخستین دندان در شش ماهگی رشد می کند

علایم جوانه زدن دندان : چند مورد را ذکر می کنیم : سرخی گونه ها ، دندان قروچه ، و یا کودکان شروع به گاز گرفتن محکم اشیا می کنند و ممکن است کودک شما دچار افزایش مختصر دمای بدن شود اما توجه کنید در صورت افزایش بیش از یک درجه ی درمان بدن شیرخوار حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا علل های دیگر نیز باید بررسی شود.

مورد بعدی بدبو شدن بارز پوشک و ادرار سوختگی ، گریه های شدید و بیدار شدن های مکرر و کاهش اشتها نیز دیده می شود .

 

اقدام هایی که در این موارد می توان انجام داد استفاده از دندان گیر و یا مصرف پودرهای گیاهی و استفاده از مسکن ها ( فقط استامینوفن ) برای کاهش درد و موردی که بیشتر مواقع روانشناسی کودکان در نظر گرفته می شود ایجاد آرامش و محبت کردن به کودک است .

یکی دیگر از مواردی که والدین از آن بسیار شکایت داشته اند اضطراب جدایی است. اما توجه داشته باشید در تشخیص اضطراب جدایی حتما باید توسط یک روانشناسان کودک خوب در مرکز مشاوره کودک  انجام شود اما می توانید چند علل مشخص را در کودک خود شناسایی کنید.

 

نکته قابل ذکر : در کلینیک روانشناسی کودک فرزند شما از طریق مصاحبه والدین و تست ارزیابی کودک که باز هم توسط والدین انجام می شود و از طریق اتاق بازی درمانی بسیاری از مشکلات رفتاری کودک را می توان تشخیص داد.

اضطراب جدایی : کودکان شش تا هجده ماه وابستگی بیش از حد نسبت به اعضاء مخصوصا مادرنشان می دهند وابستگی بدان معنا که تا وقتی کودک شما آرام است که شما را ببیند و یه محض اینکه احساس کند شما حضور ندارید گریه را سر می دهد و نکته ی قابل ذکر میزان وابستگی کودکان در سن شش تا هجده ماهگی متفاوت است اما می توان گفت به طور متوسط در نه ماهگی میزان اضطراب وابستگی اوج می گیرد اما به تدریج کاهش پیدا می کند و دوباره در 18 ماهگی بروز می کند.

 

گاهی اضطراب جدایی به قدری شدید است که به مادر اجازه ی انجام کارهای شخصی هم داده نمی شود

چند راهکار برای برخورد با اضطراب جدایی :

1.  با اضطراب جدایی کمی کنار بیایید و صبور تر عمل کنید و سعی کنید حتما توسط یک مشاوره کودک ریشه ی اضطراب کودک را پیدا کنید با توجه به تجربه ی بهترین روانشناس کودک تهران ریشه ی اصلی اضطراب و استرس کودکان والدین آنان (مادر ) است . و باید جدا از راه ها و تکنیک های درمانی برای کودک بر روی رفتارهای مادر هم کار درمانی و آنالیز انجام شود.

2.  هنگامی که فرزند شما حواسش به حضور شما نیست اتاق را ترک نکنید زیرا این رفتار موجب افزایش اضطراب در کودکان می شود چه بسا اضطرابشان را تشدید هم می کند.

3.  اگر قصد دارید فرزند شیرخوارتان را به پرستار و یا یکی از نزدیکانتان بسپارید زمان لازم را برای آشنا شدن و عادت کردن به او بدهید  به این ترتیب باعث می شود اضطراب جدایی کاهش پیدا کند

4.  از بازی های مناسب برای کاهش اضطراب جدایی استفده کنید مثل دالی موشه و یا اگر فرزند شما کمی بزرگتر است می توانید تیله ای را زیر ظرفی پنهان کنید و با برداشتن و جابه جا کردن ظرف او را متوجه می کنید که تیله هنوز سرجایش هست و می توان گفت به شکل بازی و تفریح بهتر می توان فرزندان را نتوجه مسائل کرد زیرا زبان کودکان تا 6. 7 سالگی بازیست .

 همراه شما هستیم در کلینیک روان درمانی انتخاب نو