این روزها مراکز روان درمانی و کلینیک اعصاب و روان مسئولیت سنگینی را بر عهده دارند زیرا حل مشکلات عصبی و درمان مشکلات روانی به تخصص و تجربه ی بالا نیازمند است.در همین خصوص در بعضی از مراکز تخصصی جامع اعصاب و روان حتی در زمینه ی زوج درمانی و خانواده ممکن است مشاور نوجوان را درمانگر کودک و نوجوان به صورت تخصصی انجام دهد. مسائل مربوط به روابط زناشویی را سکس تراپ و حل مشکلات فردی را با زوج درمان و مشاوره خانواده ادامه دهید.
توجه داشته باشید در زمان مراجعه به یک مرکز درمان اعصاب ممکن است مشاور روانشناس بعد از صحبت و بررسی شرح حال ، شما را به دکتر روانپزشک و متخصص اعصاب و روان ارجاع دهد تا در کنار کار روان درمانی بتوانید به سطحی از کنترل انجام دادن کارهای روزانه برسید.

ما در مقالات خود هر بار از کتابی استفاده کرده و یا گزیده ی سخنان مشاوران روانشناسی را برای شما بازگو می کنیم.حال قصد داریم در ادامه ی مقاله ی درمان بیماری های روانی از کتاب نیمه ی تاریک وجود استفاده کنیم .

خلاصه ای از سایه و ترس های انکار شده در هرفرد را توضیح دادیم حال به ادامه ی مبحث می پردازیم. این را می دانیم خواه ناخواه هر آدمی سایه ای دارد . اگر شما نمی توانید سایه های خود را ببینید از دوستان و خانواده ی خود کمک بگیرید تا آنها مسائلی را به شما بازگو کنند. توجه داشته باشید نقاب های ما مانع بروز نشدن شخصیت درون ما نمی شود و اگر آنچه در درون خود داریم را نپذیریم ممکن است خود را در نامنتظره ترین لحظات نشان دهد.

پذیرش مشکلات و سایه ها به معنای دوست داشتن ویژگی هایی است که اجازه می دهید در کنار سایر خصوصیات خوب شما حضور داشته باشند . به طور مثال: (من فردی سلطه جو هستم) باید درک کنیم سلطه جویی چه ابعاد مثبتی دارد ؟ چطور می توانیم آن را به دیده ی مهر و احترام بنگریم . کامل بودن و الهی بودن به معنای بی عیب و نقص بودن نیست بلکه به معنای داشتن ویژگی های مثبت و منفی ، نیک و بد است.

 

 

یکی از ابعاد مهم مسائلی است که در کودکی اتفاق می افتد مثل برچسب هایی که در کودکی مثل خوب ها و بدها بر ما می زدند. در سال های اول زندگی کودک نوازش زیستی را می آموزد یعنی در کودکی هر آنچه اطرافیان به او می گویند و بعد از چند سال نوازش شناختی صورت می گیرد مثل درون فکنی و نهادینه کردن ویژگی هایی که در کودکی به ما گفته شده است . پس ما با دختر خوب دختری است که ،  پسر خوب پسری است که بزرگ می شویم و به مرور زمان یاد می گیریم نقاب زده و نقش دختر خوب و پسر خوب را بازی کنیم و انگار به مرور زمان افراد بیشتری وارد زندگی ما می شوند احساس می کنیم که در ارتباط با آن ها باید بخش های بیشتری از خود واقعی را پنهان کنیم و در صورتی که عدم پذیرش داشته باشیم وارد بازی های روانی می شویم که آن گاه از مهارت های ارتباطی ناسالم استفاده می کنیم.

 

پس در ارتباط با دوستان و همسر خود به جای آنکه از بالغ جوابی قاطعانه دهیم در بحث ها مانند یک والد یا کودک رفتار می کنیم . که به طور مثال می توانیم بگوییم بعضی از این رفتارها :

1)انفعالی ( خشم فروخورده ) که منجر به قهر و سکوت می شود

2)پرخاشگری که می تواند همراه با توهین و تحقیر باشد.

  3)انفعالی – پرخاشگری و یا در آخر رفتار قاطعانه . پس خودشناسی و پذیرش تمام نقاط ضعف و قوت شما را برای داشتن ارتباطی سالم سوق می دهد.

نکته ی قابل توجه : درمان بیماری عصبی و درمان روان پریشی مسئله ای است که باید توسط دکتر اختلال روانی ، متخصص انجام بگیرد نه افراد عام.