ما انسان ها در دنیایی از موسیقی زندگی می کنیم ، از لحظات اولی که درون رحم مادر هستیم صدای قلب می شنویم و تا اخر عمر با صداهای دیگر ادامه پیدا می کند . گوش های ما همواره فعال هسند و بدون توقف صداهای مختلفی را می شنویم . 

تاثیر موسیقی بر روان انسان چیست ؟

مشاوره تخصصی پیش از ازدواج و شاخه های دیگر روانشناسی نشان می دهد که موسیقی این قدرت را دارد که بر خلق و احساسات و حتی فیزیولوژی ما اثر بگذارد . همه ی ما تجربه کردیم که که برخی موسیقی ها باعث احساساتی شدن ما می شود و موسیقی دیگر باعث تحرکمان شود . افراد سلیقه ی بسیار متفاوتی در زمینه ی موسیقی دارند . ولی می توان گفت که در کل ، ترانه هایی که سرعت زیادی دارند ، باعث شادی و خوشحالی فرد می شوند و برخی باعث سر حال شدن و برخی دیگر باعث ناراحتی شوند . 

موسیقی های آرام باعث آرامش می شود و چندین تحقیق نشان می دهد که موسیقی اگر مورد علاقه ی فرد باشد ، بر خلق او و کاهش اضطراب او کمک می کند اما اگر فرد هیچ علاقه ای به موسیقی مورد نظر نداشته باشد ممکن است که اضطراب او بیشتر شود . موسیقی مناسب می تواند در منحرف کردن افکار ما از فکر های بد و نا پسند ، احساسات نا خوشایند و خاطرات بدی که هستند ، نقش داشته باشد . نوع مناسب موسیقی ، در زمان مناسب ، باعث ایجاد شادی ، ارامش و آرام کردن اعصاب به هم ریخته داشته باشد و یا زمانی که حوصله نداریم ، خلقمان را بهتر خواهد کرد .

تاثیر صدای طبیعت بر روان انسان :

صداهایی که در طبیعت وجود دارد نیز می تواند خلق ما را بهبود ببخشد ، صدای باران ، آواز پرندگان ، وزش باد میان درختان ، صدای آب ، ساحل و دریاچه باعث ایجاد آرامش می شود .

تاثیرات موسیقی در انسان چیست ؟

موسیقی بر نفس ، فشار خون و هورمون های بدن تاثیر می گذارد همچنین ضربان قلب در برابر ضرب آهنگ ، بالا و پایین می برد و می توان گفت که موسیقی بر تاثیرات فیزیولوژیکی نقش دارد . همچنین در سیستم دفاعی بدن تاثیر دارد . به این صورت که موسیقی ممکن است باعث سر حال ماندن و شادابی انسان ها می شود و از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن انجام می شود .  ورزش و تحرک با موسیقی باعث هماهنگی شما با بدنتان می شود و مقاومت بدن را افزایش می دهد و تنفس را منظم می کند و خلق ورزش را ایجاد می کند . گوش دادن به موسیقی آرام بخش  ، ارام شدن اعصاب و تکنیک های تصویر سازی ذهنی ، باعث می شود که ریتم بیولوژیکی منظم تر شده و هورمون های استرس زا کمتر از قبل شوند . موسیقی برای داشتن خواب بهتر مخصوصا در سالمندان بسیار موثر است و همچنین برخی تحقیقات نشان می دهد که در بهبود روند برخی بیماری های مزمن نیز تاثیر گذار است . 

تاثیر موسیقی در سلامت روانی چیست ؟

بر اساس مطالعات انجام شده در مراکز انتخاب نو وقتی که موسیقی درمانی با تصویر سازی ذهنی مدیریت شده همراه شود ، کار روان درمانی بسیار بهتر نتیجه می دهد . به موسیقی اجازه دهید که خلق شما را عوض کند و به انواع موسیقی ها گوش دهید و تاثیر هر یک روی خودتان را بسنجید و ببینید که کدام یک باعث غم ، خوش حالی ، آرامش یا افزایش انرژی در شما می شود . 

آموختن یا نواختن یک ساز ، میزان لذتی که از موسیقی می برید را افزایش می دهد . و همچنین حس درک و تحسین اثر های هنری را افزایش می دهد و باعث می شود که افتخاری ناشی از یادگیری و به دست آوردن مهارتی جدید در ما به وجود آید . وجود خود را نباید از لطافت موسیقی و آرامش ناشی از آن محروم کرد .

امروزه با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از برنامه ها هستند که دارای موسیقی های آرام بخش بر گرفته از طبعیت و یا ریتم های آرامی هستند که می توانند در کاهش اضطراب ، افسردگی و همچنین خواب راحت نقش داشته باشند . تلفیق موسیقی با مدیتیشن و یوگا می تواند روحیه ی فرد را بسیار افزایش دهد و در کاهش اضطراب و هراس ها موثر واقع شود . مدیتیشن و یوگا می تواند در خود آگاهی فرد و همچنین کاهش اضطراب و استرس روزانه و از همه مهم تر کاهش تنش ها و عصبانیت ها و کنترل خود و آرامش اعصاب به دلیل فشار های و بحران های زندگی در جهت خود آگاهی و سلامت روان نقش داشته باشد و در کنار آن در سلامت بدنی و جسمی به عنوان ورزش و تحرک موثر واقع می شود . به عبارتی به وسیله ی ورزش و موسیقی می تواند موجب افزایش انتقال دهنده های عصبی نظیر سرتونین شود که در جهت کاهش افسردگی و بی حالی و از همه مهم تر در جهت شادی و خوشحالی و حل مشکلات روانشناسی نقش مهمی را ایفا می کند و به همین دلیل اهمیت دادن به آن برای هر فردی در هر سنی ضروری می باشد . برای آگاهی از فرایند و درمان توجه و خود آگاهی می توانید با مشاوره های تلفنی در ارتباط باشید .