زمانی که عاشق کسی می شوید، تصور این که با او اختلاف پیدا خواهید کرد،بسیار مشکل است. و فردی که عاشق او شده اید به نظرتان مهربان ، با فکر و با هوش است به طوری که پیش خودتان می گویید هیچ وقت با وی به اختلاف برنخواهید خورد. ولی بعد از مدتی که با وی معاشرت می کنید سوء تفاهم پیدا می کنید. اما قدرت یک زندگی زناشویی موفق زمانی افزایش پیدا می کند که در مواقع اختلاف زوجین به شکل سودمندانه آن را برطرف کنند. به هر حال در زندگی مشترک، اختلافاتی بین زوجین به وجود می آید و شما هم ممکن است از همین دسته آدم ها باشید که با شریک زندگیتان اختلاف پیدا کرده اید.

در ادامه راجع به این که چگونه بر مشکلات غلبه کنید و سوءتفاهم ها را فرصتی برای موارد بهتر در نظر بگیرید، بیان می کنیم.

حل تناقضات:

طبق نظر مشاور خانواده یکی از لذت های زندگی مشترک، احساس کردن این موضوع است که شما با فردی که شما را درک می کند ، زندگی می کنید. زمانی که دچار ختلاف سلیقه با شریک زندگی تان می شوید دچار یاس و نا امیدی می شوید ولی این اجتناب نا پذیر است. زیرا که هیچ کس کامل نیست شما و طرف مقابلتان هر دو دارای نظر های متفاوتی هستید و این به مرور زمان باعث کلافه شدن شما خواهد شد. ولی زمان هایی که با شرایط این چنینی مواجه شدید سعی کنید که آن را به یادگیری تبدیل کنید. در چنین شرایطی ما تلاش نمی کنیم که تناقضات درونی خودمان را حل کنیم و فقط امیدواریم که مشکلمان حل شود. و اگر این اتفاق بیفد کار بسیار بزرگی است. اگر که نتوانید مشکل را حل کنید و آن ها همانطور رها کنید و نادیده بگیرید کار خوبی نکرده اید. همه ی ما با مشکلات رو به رو می شویم و تلاش برای حل می کنیم نه این که آن را حل نشده رها کنیم تا تبدیل به فاجعه شود. و در طولانی مدت این نوع زندگی بسیار سخت و رنج آور خواهد بود.

سوءتفاهم ها کم و بیش در هر خانواده ای دیده می شود و هر چقدر تعامل بهتر و رویکرد درستی نسبت به آن داشته باشید، بهتر می توانید از مزایای آن استفاده کنید. تلاش برای رسیدن به توافق باعث می شود که راه حل های جدید تری را پیدا کنیم و درک بهتری از مسائل داشته باشیم. 

منفی بافی:

عصبانیت باعث می شود تا خودآگاهی انسان کاهش پیدا کند و به همین خاطر افراد عصبانی دوست دارند تا دیگران را هم عصبانی کنند . شاید دقت کرده باشید که یک نوع تمایل در ما وجود دارد که که در هنگام مواجهه بامشکلات عصبانی شویم. 

برنده و بازنده در رابطه وجود ندارد.

در زندگی مشترک و خانواده بازی برنده و بازنده در روابط زناشویی کارایی ندارد ممکن است که جاهایی جق با من باشد و برخی دیگر حق با همسرم باشد ولی بهترین خروجی این نیست که به نفع یک طرف که صحیح می گوید باشد بلکه بهترین خروجی زمانی ایجاد می شود که هر دو طرف درک صحیحی داشته باشند و بتوانند با کمک یکدیگر نتیجه خوبی بگیرند. برخی از جر و بحث ها احساسی هستند و زمانی که جر و بحث ها زیاد می شود نباید هدفم برنده شدن باشد بلکه باید جر و بحث را طوری مدیریت کنم که تبدیل به مکالمه ای شود که باعث افزایش درکمتن از همدیگر شود. در یک رابطه زناشویی یک عدم توافق به ما چیزی را یاد خواهد داد و دیدگاه این چنینی ما را موفق تر خواهد کرد.

صمیمیت:

روراست بودن در مواردی که چالش و کشمکش وجود دارد بسیار مهم است. و رعایت کردن موارد زیر زمانی که با چالشی مواجه شده اید بسیار سودمند خواهد بود. ابتدا لحظه ای را انتخاب کنید کههر دویتان خونسرد و راحت هستید و حالتان خوب است و همچنین لغات زشت را از حرف هایتان حذف کنید و در آخر این که در هر لحظه فقط یک قدم بردارید و اگر گفتنی های زیادی دارید، نباید آن ها را یک جا بگویید و سعی کنید با مهربانی و همدلی حرف هایتان را بزنید.

برچسب های روانشناسی:

طبق نظر مشاورازدواج اگر فردی برچسب عصبی بودن بخورد در این صورت قضاوت غیر سودمندی پیرامون تمام رفتارها کرده اید و این یک نوع محدودیت به شما و همسرتان ایجاد خواهد کرد و باعث می شود که افراد از نظر احساسی با هم غریبه شوند. استفاده از برچسب های روانشناسانه حتی اگر واقعیت هم داشته باشند باعث نخواهد شد که رابطه تان بهتر شود و اگر می خواهید که رابطه زناشویی پایدار و موفقی داشته باشید نیاز دارید که تمام احساسات که نسبت به شریک زندگی تان پیدا می کنید را کنترل کنید. زمانی که زوجین از برچسب زدن استفاده می کنند ممکن است که طرف مقابل آن را به صورت انتقاد تلقی کند و باعث به خطر افتادن رابطه شود و در نهایت چیزی که اتفاق می افتد این است که مشکل رابطه حل نمی شود و مشکل دیگری به آن اضافه می شود. و مشکل بزرگ تر زمانی ایجاد می شود که با تکرار این برچسب ها فرد آن ها در خود قبول می کند و آن ها را انجام می دهد و خود را تغییر نمی دهد و همانطور که می بینید  با چند مورد ساده رابطه مشکلات عمیقی را تجربه می کند.

برخی از دعوا ها نیز به شکل خودکار ایجاد می شوند و علت آن تفاوت عقاید است. و عوامل بسیلر زیادی وجود دارد که باعث می شود زوجین منفجر شوند و جر و بحث بیشتر شود. پس بهتر است که آن ها را به درستی شناسایی کنید و روی آن ها کار کنید و به توافق لازم برسید. همانطور که گفتیم دعوا و مشاجره قابل حذف شدن از زندگی افراد نیست ولی زوجین می توانند با یادگیری مهات های لازم و ضروری میزان آن را کنترل کنند و زندگی همراه با صمیمیت را رقم بزنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مرکز مشاوره در ارتباط می توانید باشید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.