در مقاله قبلی به دکتر روانشناس بالینی و حیطه ی کاری آن پرداختیم . حال قصد داریم به دکتر روانشناس عمومی و مشاوران روانشناسی عمومی بپردازیم. توجه داشته باشید

روانشناس عمومی در زمینه های خانواده، ازدواج، پیوند روابط عاطفی و بین فردی می توانند به صورت تخصصی مشاوره دهند.

متخصص روانشناسی عمومی در زمینه ی مشکلات و اختلالات روانی به صورت حرفه ای و تخصصی اصولا فعالیت نمی کنند.

شما عزیزان می توانید در کلینیک روانشناسی عمومی انتخاب نو در تمام زمینه های مشاوره خانواده ، زوج، کودک ، بالینی و... مشاوران مجرب را انتخاب کنید.

حال قصد داریم به یکی از موضوعات که در مرکز روانشناسی عمومی توسط روانشناسان عمومی ایران انجام گرفته را بازگو کنیم.

موقعیت کودک در خانواده مهم است یعنی تک فرزند، فرزند ارشد، فرزند دوم، فرزند وسط یا فرزند کوچک متفاوت است.

تک فرزند: می توان گفت تک فرزند ها محور توجه هستند و باعث می شود گاهی اوقات نمی توانند با بچه های دیگر کنار بیایند. بیشتر وقتشان را یا در تنهایی یا با پدر و مادر خود می گذرانند. گاهی بچه های تک فرزند بسیار خلاق هستند و اعمال بزرگسالانه و پخته انجام می دهند.

فرزند ارشد: فرزندان ارشد به علت تک بودن و تنها بودن تا یک زمانی برایشان بسیار سخت است که توجه اطرافیانشنان را از دست بدهند. زیرا او دوست دارد رهبر و رئیس باشد و به علت رهبری و همکاری که همیشه با والدین دارند آنها افراد مسئولیت پذیری می شوند و اصولا بچه های کوچکتر از آنها کمک و راهنمایی می خواهند.

فرزند دوم: فرزند دوم سعی می کند پا به پای خواهر و برادر بزرگتر از خودش پیشرفت و فعالیت کند و حتی گاهی احساس سبقت در آنها شکل می گیرد. اما گاهی برعکس می شود و فرزند دوم و اول شبیه هم نمی شوند.

فرزند وسط: فرزند وسط تحت فشار قرار می گیرد زیرا بین فرزند ارشد و کوچکتر قرار می گیرد و فرزند وسط اصولا راه و رسم برخورد با هر آدمی را یاد می گیرد. گاهی فرزندان وسط به اندازه ی فرزندان ارشد و تک فرزندان به اعتماد به نفس نیاز ندارند و افرادی با انصاف و صلح طلب می شوند اما اگر مورد بی انصافی و رفتارهای مخرب قرار بگیرند زود تحت تاثیر قرار می گیرند.

فرزند آخر: فرزندان آخر خانواده مثل فرزندان ارشد مجبور به پذیرش مسئولیت های زیادی نیستند . فرزند آخر گاهی رئیس و پرتوقع می شود . گاهی کودکی جذاب و دوست داشتنی می شود. دو حالت برای فرزندان آخر اتفاق می افتد : یکی تمام تلاششان را می کنند تا مثل خواهر و برادر هایشان ماهر و موفق شوند و گاهی بسیار وابسته می شوند و در موقعیت های مختلف تسلیم می شوند.

 تمام موارد گفته شده برای آن است که نگاه والدین بر میزان مهارت فرزندان تاثیر گذار است . درست است که شما نمی توانید موقعیت فرزندتان را در خانواده تغییر دهید اما می توانید الگوی رفتاری خوبی برای او باشید زیرا حرف ها و اعمال والدین در پیدایش باورها و تعلق خاطر فرزندان نقش بسزایی دارد. موضوع قابل توجه این است که بیان ارزش ها نیز بسیار مهم است. فرزندان را با ارزش های اخلاقی چه در رفتار و چه در کلام آشنا کنید. به طور مثال به آن ها بگویید راستگویی مهم است چون باعث اعتماد می شود یا تشکر کردن و گفتن لطفا نشانه ی ادب و احترام است ، مشکلات را با حرف زدن می توان حل کرد نه با کتک زدن زیرا کتک زدن آدم ها را ناراحت و آزرده می کند . و هنگامی که ارزش ها را بیان می کنید آمادگی گوش دادن به حرف هایش را داشته باشید.

جهت اطلاع از مشاوره کودک و خانواده به صورت تخصصی و روانشناسی عمومی و بالینی با کلینیک مشاوره عمومی انتخاب نو تماس حاصل فرمایید.