موضوعات مربوط به دکتر کودکان و روانشناس متخصص کودک در هر مقاله سعی کرده ایم به مباحث متفاوتی بپردازیم. حال قصد داریم در این مقاله ی کودک و نوجوان به مبحث تربیت و تنبیه بپردازیم.
حال سوال طرح شده این است که آیا تربیت همان تنبیه است؟

عده ای از افراد تربیت را همانند تنبیه میدانند اما بی شک تربیت و تنبیه از دیدگاه روانشناس کودک متفاوت است : تنبیه به کودکان نفرت و ترس را می دهد و باعث تضعیف عزت نفس بچه ها می شود و بدون شک ارتباط والدین با کودکانشان را دچار اخلال می کند. تنبیه به کودکان آموزش قلدری را دارد بدین معنا که از این به بعد با قلدری می توانند دیگران را تنبیه کنند.. حال به تعریف قلدری می پردازیم:

 

 

توجه داشته باشید دانستن حقایقی مثل منسوخ شدن تنبیه مخصوصا تنبیه بدنی طبق تحقیقات صورت گرفته توسط کلینیک تخصصی کودک و نوجوان و مرکز تخصصی کودک و نوجوان آسیب های روانی زیادی را به همراه دارد که باعث می شود کودک شما در آینده چه در دوران نوجوانی و چه در ازدواج دچار مشکل شوند. تنبیه چیست؟ به انواع تنبیه می پردازیم.

1)        تهدید، فریاد و تحقیر کردن کودکان:

2)        والدین گاهی به عنوان تنبیه برخی چیزها را از دسترس کودکان دور می کنند و یا کودکان را در خانه به علت رفتار بدی که داشته اند حبس می کنند.

3)        کتک زدن: کتک زدن بدین معناست که مشکلات را با کتک زدن می توان حل کرد، کتک زدن دردناک است و کودکان ترسویی در آینده خواهید داشت که همیشه احساس گناه دارند. والدین منبع امنیت و احساسات خوب و جایگاه امن احساسی محسوب می شوند وقتی کودکان را کتک می زنند و تنبیه می کنند باعث می شود کودکان را دچار دوگانگی عاطفی و احساسی قرار دهند .

کودک نمی داند در چنین شرایطی باید از والد خود متنفر شود و یا او را دوست داشته باشد این رفتار در آینده کاملا بازنمایی می شود و در زندگی مشترک دچار مشکلات رفتاری می شوند و او در زندگی زناشویی به دنبال افرادی می رود که او را تحقیر کنند و خودشان با کودکانشان همین رفتار را انجام می دهند.

تربیت چیست؟

می توان گفت هدف از تربیت این است که خویشتن داری را به کودکان آموزش دهیم و بچه ها را به سوی مسئولیت پذیری سوق دهیم. به یاد داشته باشید تربیت عمل یا جمله نیست بلکه شامل فرایند است . پس آموختن راه و رسم و ارتقاء توانایی مهارت های لازم آن زمان بر است.

گاهی از دکتر کودک و روانشناس متخصص کودکان سوال می شود چطور فرزندم را تربیت کنم:

نکات کلیدی که طی جلسات بر اساس تجربه در کلینیک تخصصی روان شناس کودک بررسی شده است :

 1)احترام گذاشتن به خود و کودکان

 2)دادن حق انتخاب به کودکانتان

3)استفاده از پیامد ها

4)انتظار همکاری از کودکان

به طور مثال تعیین محدوده ها و دادن حق انتخاب را توضیح می دهیم:

بعضی از والدین فکر می کنند باید کنترل تمام و کمال کودکانشان دستشان باشد یعنی ترس دارند اگر این کار را انجام ندهند کودکان این کار  را انجام دهند. اما این افکار اشتباه است ما باید کنترل مثبت را به کودکان یاد دهیم و از باید ها و دستور دادن ها خودداری کنیم به جای فرمان و دستور برای کودکان چهار چوب و محدوده قائل شوید.

به کودکان حق انتخاب دهید وقتی محدوده برای کودکان قائل می شوید به شما امکان کنترل مثبت می دهد. در ادامه ی مقالات روان شناس خوب نوجوانان به متخصص روان شناسی کودک می پردازیم.

جهت اطلاع از روانپزشک خوب کودکان و مراکز روان درمانی کودکان در صفحه ی اصلی انتخاب نو ما را دنبال کنید. شما عزیزان می توانید بهترین مشاوران کودک را از ما بخواهید.