انسان موجودی است اجتماعی و به دلیل افزایش روز افزون نیاز ها ، روز به روز این ارتباط ها افزوده می شود . البته وجود انواع برنامه های ارتباطی الکترونیکی رنگ و بوی جدیدی به ارتباطات داده است . طبق نظر روانشناس ازدواج ، زمانی که از افراد بپرسیم چه چیز هایی خوشحالشان می کند متاهلین ، عشق ، ازدواج و بچه دار شدن ، خوشحالی همسر ، شغل مناسب برای مردان ، رشد شخصیتی زنان و سکس را بیان خواهند کرد و اگر مجرد باشند دوستان و زندگی اجتماعی ، عاشق شدن ، شغل ، تحصیلات و موفقیت را انتخاب خواهند کرد . 

احساس تنهایی چیست ؟

احساس تنهایی و بی کسی به  معنی از دست دادن یا فقدان ارتباط عاطفی انسان عمیق است و در حدود 20% افراد در مرحله ای از زندگی خود این احساس تنهایی را تجربه می کنند . بایستی تنهایی را از تنها بودن جدا دانست زیرا ممکن است فردی حتی با این که در اطرافش دوست و آشنای زیادی دارد و روابط اجتماعی اش بر قرار است ولی باز احساس بی کسی و تنهایی می کند اما فردی هم است که تنها زندگی می کند ولی شاد است و شکایتی از آن ندارد .

علل به وجود آمدن احساس تنهایی چیست ؟

هر عاملی که باعث به وجود آمدن اختلال در روابط صمیمی و مطلوب بین فرد و دیگران می شود ، می تواند باعث دلتنگی و احساس بی کسی در فرد شود . مهم ترین علت آن از دست دادن دوست یا احساس تفاوت داشتن با دیگران ، عدم درک و پذیرش افراد ، موقعیت های خاص اجتماعی باشد و همچنین طبق نظر مشاور خانواده مرکز مشاوره خانواده نقل مکان کردن از محل زندگی یا کار ، ارتباط نادرست و غیر صمیمانه والدین در دوران کودکی ، تصور بر این که عشق و ازدواج تنها راه حل همه مشکلات است و یا توقع بیش از حد ا دیگران داشتن از این قبیل هستند .

احساس فرد ممکن است به صورت مطرود شدگی ، افسردگی ، بی حوصلگی ، سر کوفت زدن به خود ، باشد این احساسات باعث تخریب اعتماد به نفس و در نهایت افسردگی می شود و افراد باید نسبت به درمان افسردگی خود اقدام کنند زیرا که تنهایی ، عدم اعتماد به نفس و افسردگی با هم چرخه معیوب را می سازند و شدید تر شده و به فرد فشار و استرس وارد می کنند . زیرا که سیستم فکری فرد تنها و افسرده از ترس این که مبادا توقعاتش از دیگران و بر عکس آن بر آورده نشود ، از بر قراری ارتباط گریزان هستند و برای توجیه آن دلایلی نظیر مشغله زیاد ، عدم درک توسط دیگران و .... را می آورد .

روش های بر قراری ارتباط صحیح  و رهایی از تنهایی :

مرکز روانشناسی اینترنتی برای رهایی از تنهایی راه های اساسی بر قراری ارتباط با دیگران را به افراد از طریق روانشناسان خوب آموزش داده می شود که ما در زیر برخی از این راه حل های موثر را معرفی می کنیم .

  1. شناخت افکار منفی و اصلاح آن  ها :

ریشه اصلی تنهایی و عدم وجود رابطه صمیمی با دیگران ، افکار خودکار منفی ما نسبت به برقراری ارتباط با دیگران است و ممکن است همراه با افکار و برداشت های منفی باشد .برای مثال فرد بگوید که کسی مرا دوست ندارد ، همه می خواهند از من سوء استفاده کنند و به همین دلیل نباید به کسی اعتماد کنم ، اگر احساس واقعی ام را بیان کنم دیگران مرا طرد خواهند کرد ، من نمی توانم تمام نیاز های طرف مقابل را بر آورده سازم ، چون ضربه خوردم نباید وارد رابطه شوم و بسیاری از موارد دیگر .

  1. تغییر رفتار :

همانند اکثر ویژگی های آدمی رفتار آدمی قابل تغییر است . مهم ترین تغییر رفتاری لازم برای غلبه بر تنهایی و بر قراری ارتباط شرکت در فعالیت های دسته جمعی است . شرکت در کلاس های تئاتر ، ورزش و ... بسیار مفید خواهد بود .

  1. یاد گرفتن مهارت های روابط اجتماعی :

لازمه بر قراری و تداوم رابطه اجتماعی و فردی آگاهی از قواعد و اصول صحیح روابط اجتماعی است . برخی از این اصول عبارت اند از شنونده ی خوب بودن ، پذیرفتن اطرافیان خود همانگونه که هستند ، به شکل واقع بینانه و منطقی  توقعات خود را بیان کردن ، بیان کردن خواسته های خود و آگاهی به این موضوع که دیگران حس ششم ندارند که خواسته های شما را بدانند و این امر در زوجین به مقدار زیادی مشاهده می شود و باعث دلخوری یکی از آن ها می شود . 

  1. اصلاح احساسات و عواطف : 

به کمک روش های مناسب احساس خجالت و ترس در ارتباط با دیگران را می توان کاهش داد و همچنین احساس نا امیدی ، یاس و افسردگی را کاهش می دهیم و اعتماد به نفس و صبر و شکیبایی را افزایش می دهیم . هر فرد اجتماعی باید بیاموزد که ممکن است توسط فرد یا افرادی طرد شود و همه افراد دوست ندارند و همین طور شما نیز از خیلی افراد خوشتان نمی آید . افراد دو باور غلط دارند که یکی از آن ها احساس این که توسط دیگران زیر ذره بین هستند و به همین دلیل نگران و مضطرب می شوند و دیگری این که اگر توسط فردی طرد شوند یا مورد توجه قرار نگیرند احساس بد بودن و شکست می کنند .