اعتماد به نفس یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سلامت روان است. طبق مطالعات گسترده بهترین مراکز مشاوره در واقع زمانی که شما دارای اعتماد به نفس بالایی باشید در بسیاری از عملکردهای زدگی مانند شغل، خانواده، اجتماع، تحصیل و .... موفق خواهید بود و از نظر روانی بسیار با کیفیت برخورد خواهید کرد. منظور ما از اعتماد به نفس بالا ، اعتماد به نفس کاذب و خودشیفتگی نیست و بلکه اعتماد به نفسی است که کیفیت زندگی تان را در سطح مطلوب نگه می دارد. زمنی که اعتماد به نفس شما کمتر از میزا استاندارد باشد، دچار آشفتگی های روانی زبادی خواهید شد و مشکلات زیادی را در عملکردهای مختلف تجربه خواهید کرد. هر فردی لایق زندگی خوب است و اعتماد به نفس با راه هایی قبل بهبود است که در ادامه به راه هایی اشاره می کنیم که می تواند حال شما را بهتر کند. این راه ها شاید به نظرتان بی اهمیت باشد اما به مرور زمان تاثیر مثبت آن را خواهید دید. 

خودتان را دوست داشته باشید.

یکی از راه های مهم داشتن اعتماد به نفس، دوست داشتن خودتان است. شما باید عاشق جسم و روح خودتان باشید و برای این که بتوانید در این مسیر موفق شوید باید شناخت و درک درستی از خودتان داشته باشید. زمانی که از خودتان بیزار باشید در واقع از همه بیزار هستید و زمانی که خودتان را دوست داشته باشید می توانید اطرافیان و هر آن چه در اطرافتان است را دوست داشته باشید و در ای صورت است که دیگران نیز شما را دوست خواهند داشت. زمانی که خودتان را دوست نداشته باشید و برای خودتان ارزش قائل نباشید دیگران نیز شما را دوست نخواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خود شناسی و دوست داشتن خود می توانید با تلفن بهترین مشاور تماس بگیرید. زیرا که این مورد از مهم ترین مواردی است که در بسیاری از ابعاد زندگی می تواند برای شما تاثیر بسزایی داشته باشد.

خود را تشویق کنید.

برای کوچک ترین کار خوبی که انجام می دهید، خود را ستایش و تشویق کنید. انجام همین کارهای ساده و به ظاهر بی معنی در رشد اعتماد به نفس شما تاثیر زیادی دارند و این نکته را فراموش نکنید که هیچ گاه هیچ کدام از کارهای مثبت خود را کوچک و بی اهمیت تلقی نکنید. هیچ کدام از کارهای درست خود را بی پاداش نگذارید و حتی به صورت تحسین ذهنی و یا لبخندی هم که شده خود را تشویق نمایید.

با جسم خود خوب رفتار کنید.

چگونگی رفتار شما با جسم خودتا، بیش از هر چیز دیگری، مهم است. اگر خودتان را دوست داشته باشید، از هر آن چه که به جسم و تن شما آزار می رساند، و به سلامتی و تندرستی شما لطمه وارد می کند، دوری می کنید و در راه سلامت جسمتان تلاش می کنید.

احساس گناه را از خود دور کنید.

شاید شما بر این اعتقاد داشته باشید که انتقاد شدید از خود در بهتر شدن شما کمک می کند ولی ولی در واقع یکی از بزرگ ترین مانع اعتماد به نفس شما احساس گناه است. احساس گناه اعتماد به نفس را در شما سرکوب می کند.

خود را سرزش نکنید.

پیامد احساس گناه که قش اصلی را در کشتن اعتماد به نفس بازی می کند سرزنش خود است. وقتی اشتباهی مرتکب می شوید، با خود برخورد ملایمی داشته باشید و یک بار به خودتان متذکر شوید و به آرامی در صدد جبران آن برآیید. سرزنش کردن خود یک رفتار بسیار نا ملایم است و این را فراموش کنید که دیگران را نیز سرزنش نکنید. و اگر می خواهید که اعتماد به نفس شما آسیب نبیند، به اعتماد به نفس دیگران آسیب زنید .

غلبه بر ترس:

یکی از موانع بزرگ اعتماد به نفس ترس است. بهترین و موثرترین راه غلبه بر ترس هم اقدام است. در مواردی که اعتماد به نفس ندارید ترس هایی دارید خود را با آن درگیر کنید و نگذارید که ترس بر وجود شما غلبه کند و اعتماد به نفس شما را بگیرد.

تنفس عمیق را تمرین کنید.

اعتماد به نفس تا حد زیادی به احساس شما نسبت به خود و به میزان آرامش شما وابسته است. یکی از راه های از بین بردن اضطراب تنفس عمیق و عادت کردن به آن است. عادت کنید که به صورت عمیق نفس بکشید و شکل آگاهانه تر و عمیق تری به تفس خود بدهید. یادگیری تنفس عمیق و اصولی و در واقع آگاهی نسبت به نفس هایتان تا حد زیادی باعث می شود که آرامش را در وجود خود ایجاد کنید و تکرار آن در شرایط دشوار می توا بسیار شما را آرام کند. 

کمک به دیگران:

یک اقدام مهم برای افزایش اعتماد به نفس پس از توجه به خود کمک به دیگران است. پس سعی کنید در برنامه هایتان کمک به دیگران را فراموش نکنید.

سعی نکنید که همه از شما راضی باشند.

کسانی که می خواهند از آن ها راضی باشید عملا در تلاش هستند که خودشان باشند. کسی که می خواهد همه از او راضی باشد مجبور است در آن واحد ارزش ها و باور ها و سلیقه های مختلفی را بپذیرد. این آشفتگی ذهنی و درونی و صرف انرژی فراوانبرای اهداف پراکنده متضاد و متفات باعث می شود که فرد نا موفق شود. تلاش برای جلب موافقت همه کار بیهوده ای است و کاملا با اعتماد به نفس هم خوانی ندارد زیرا که منجر به شک می شود.

برای خود ارزش و احترام قائل باشید.

اگر شما نسبت به خود بی قید و بی توجه باشید و کوچک ترین ارزش و اجترامی برای خود قائل نباشید باید به یقین منتظر باشید که به شما بی توجهی و بی احترامی شود و سلامت جسمی و روانی تان به خطر بیفتد. برای خود احترام و ارزش قائل شوید و به نیازهای خود از جمله آرامش و استراحت توجه فراوان کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعتماد به نفس و عزت نفس و راه های افزایش آن با آدرس مشاوره خانواده خوب مراجعه نمایید و با متخصصان در این زمینه در ارتباط باشید.