زمانی که در گیر احساسات شوید ، نمی توانید به شکلی موثر از عهده ی موقعیت بر آیید و به احتمال زیاد خودتان را ناراحت می کنید . زمانی که فرد یا موضوعی ناراحتتان می کند دچار اضطراب مفرط ، خشم ، حالت دفاعی و افسردگی ، کسالت و احساس گناه می شوید . زمانی که این موارد وجود داشته باشند به گونه ای موثر آن شخص یا موقعیت را کنترل نخواهید کرد و یا اگر بسیار عصبی باشید ممکن است تعادل عصبی تان را از دست بدهید . میلیون ها مورد وجود دارد که اگر انتخاب کنیم چنین چیزی را پذیریم ؛ وظیفه مان است که به اراده ی خودمان تاثیر این عوامل فشار آور را خنثی کنیم . 

مشکلات چه زمانی دردسر ساز خواهند بود و چه باید کرد ؟

مشکلات زمانی سبب ناراحتی ما می شوند که خودمان به آن ها اجازه دهیم . ما مجبور نیستیم از آن ها فرار کنیم ولی می توانیم به طور مستقیم و مناسب با عوامل فشار زا رو به رو شویم ، بدون این که آرامش و خونسردیمان را از دست بدهیم . بر اساس مطالعات روانشناسی وسواس و افسردگی اگر خودتان را بیش از حد خسته و افسرده کنید ، خیلی موثر عمل نخواهید کرد اگر به خاطر این که زندگیتان آن طور که می خواستید پیش نرفته و در حالت افسرده بمانید آن وقت به راحتی عصبانی شده و ناراحت خواهید بود . گناهکار دانستن خودتان باعث می شود تا نتوانید ارزیابی خوبی داشته باشید و بر اساس استدلال های نادرست تصمیم خواهید گرفت .

چه چیز هایی ناراحتی ما را بیشتر می کند ؟

وحشتناک جلوه دادن ، باید ها و نباید ها و دلیل تراشی سه روش هستند که ما از طریق آن ها به مردم و موضوعات اجازه می دهیم که ما را ناراحت کند و حتی عصبانی کند و در نتیجه ی آن نتوانیم به شکل موثر از عهده ی موقعیت های مشکل ساز بر آییم . اما باید بگوییم که اشخاص و موضوعات نیستند که ما را نارحت می کنند اما در واقع این که ما در مورد آن ها چه فکری می کنیم و چه واکنشی نشان می دهیم آن را ایجاد می کند و ما باید با استفاده از مهارت های موثر بتوانیم آن را کمتر کنیم .

چه کنیم که ناراحت نشویم ؟

طبق نظر مشاوران تهران هرگز نباید سعی کنید که اگر کارتان را بد انجام دادید ، اهمیتی برای شما ندارد و شما را ناراحت نخواهد کرد این دلیل تراشی و فریبکاری می باشد .ترجیحات واقع بینانه چیزی است که در این شرایط باید به آن توجه کرد و آن را به خوبی به کار برد . ترجیحات واقع بینانه در میان دو حد افراطی خطرناک وحشتناک فرض کردن امور ، باید سازی و دلیل تراشی قرار دارد و شما را قادر می سازد در زمان هایی که واکنش افراطی نشان می دهید ، احساسات سالم و مناسب داشته باشید . این را نیز باید بدانید که ترجیحات واقع بینانه به هیچ وجه شبیه مثبت اندیشی که اشخاص گاهی از آن حمایت می کنند ، نیست . طبق نظر روانشناسی افسردگی ترجیحات واقع بینانه به شما نمی گویند که می توانید موفق شوید یا نه ولی می توانید آن موقعیت را کنترل کنید . این ترجح های واقع بینانه می گوید که باید تلاش کرد حتی اگر شکست خورده و طرد شوید . اگر اتفاق خیلی بدی برای شما بیفتد نباید نسبت به آن بی اعتنا باشید وئ آن را نادیده بگیرید ولی می توانید آن را به روش مناسبی مدیریت کنید یعنی این که شما انتخاب کنید در این مورد چه فکری کنید ، مشخص می کند که چطور عوامل و موقعیت های فشار آوری را که ناراحتتان می کند ، تحت کنترل بگیرید . 

در حالت کلی زمانی که به خاطر دلایلی از فردی یا چیزی ناراحت می شوید . نیازمند اجتناب از دعوا یا تسلیم شدن به جای وحشت انگاری و باید سازی یا دلیل تراشی ، بهتر است به تفکر عاقلانه بپردازید . 

یکی از راه ها تصور عقلانی هیجانی می باشد به این صورت که زمانی که اتفاق بسیار نا خوشایندی برای شما می افتد به خودتان اجازه دهید که در این مورد خیلی احساس ناراحتی کنید به شدت مضطرب ، عصبانی ، افسرده یا احساس گناه و واقعا آن ها را حس کنید . و سپس تلاش کنید این احساس را به حسی مناسب یا ترجیحی تغییر دهید . مانند یاس و پشیمانی نه اضطراب و افسردگی . وقتی شما تصور کنید که رویداد های نا خوشایند برای شما اتفاق می افتد ، همیشه می توانید احساسات منفی نا مناسب خود را به هیجانات منفی مناسب تغییر دهید . شما احساسات خود را خلق و مدیریت می کنید . برای مثال واکنش های افراطی هیجانی که می توانید داشته باشید خشم و عصبانیت است و احساسات مناسب جانشین این موضوع ناکامی و نگرانی شدید است . برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک مشاوره انتخاب نو در ارتباط باشید و راه های مناسب دیگر را برای کاهش ناراحتی خود آموزش ببینید . کلینیک مشاوره انتخاب نو در بسیاری از موارد کنترل خشم ، کنترل عصبانیت ، راه های سازگاری بیشتر و مهارت های ارتباطی مناسب را به افراد آموزش می دهد ولی تغییر دادن برخی از عادت ها که در زمان طولانی استفاده شده کمی دشوار است ولی با تلاش خود افراد می توان به نتیجه ی بسیار خوبی رسید .