در مدت آشنایی مردها به دلیل این که تحت تأثیر هورمون تستوسترون اند قدرت تصمیم گیری ندارند و نمی توانند در مورد نوع احساس خود یعنی هوس یادلبستگی یا علاقه ی مبتنی بر شناخت اطمینان داشته باشند، در حالی که زنان متفاوت اند و توانایی بیشتری در برقراری ارتباط بین مراکز هیجانی و استدلال در مغز دارند. از این رو قدرت تصمیم گیری بهتری در مورد آینده ی  ارتباط دارند و در مورد احساس خود به نامزدشان مطمئن ترند. میزان  پایین تر تستوسترون نیز به داشتن این توانایی کمک می کند با توجه به این توانایی زنان در مراحل ابتدایی ارتباط می توانند تشخیص دهند که این فرد را به عنوان همسر خود می پذیرند یا خیر.

 

مطالعات مطب روانشناسی نشان می دهد  زوج ها تفاوت هایی در زمینه های گوناگونی همچون صحبت کردن، شنیدن، تعبیر و تفسیر مفاهیم روابط عاطفی و جنسی تغییرات هورمونی دارند . متأسفانه اکثر زوج ها  با این تفاوت ها آشنایی ندارند و به همین دلیل  انتظار دارند که همسرشان در موقعیت های مشترک رفتار احساس و درکی مشابه با آنها داشته باشد. وقتی زوج نتوانند این انتظارات را برآورند اختلاف سوءتفاهم پیش می اید.

تفاوت هورمونی

مشاوره خانواده مطرح می کند که تستوسترون و وازو پرسین هورمون های مردانه اند که مردان را برای رفتارهای پرخاشگرانه و حفظ قلمرو آماده می کنند زمانی که پسر نوجوان به دوره ی مردانگی می رسد این رفتارها به او در دفاع و حفاظت جسورانه از اشخاص مورد علاقه اش کمک می کند اما لازم است مردان بیاموزند چگونه این تکانه های ذاتی را کنترل کنند. تغییرات ادراکی ناشی از استروژن و اوکسیتوسین در دختران نیز مغز آن ها را برای پیوندهای عاطفی و روابط عاطفی آماده می کند دختران تحت تأثیر این هورمون ها به دنبال برقراری رابطه ی عاطفی با کسانی هستند که به آن ها علاقه دارند یا برای شان جذاب اند.  بر این اساس می توان گفت که هورمون ها بر درک افراد از واقعیت ها تأثیر می گذارند . 

روانشناس ازدواج می گوید شکایت بیشتر زنان این است که هزار بار این مطلب را به همسرم گفته ام اما انگار نمی شنود  . اما خانم ها این را بدانند که  عمداً حرف های تکراری شما را نادیده نمی گیرند یا نمی شنوند و دانستن این مطلب به خانم ها   کمک می کند  تا با افکار مثبت به دنبال راه حل منطقی برای حل مشکل باشد بیان درخواست به شکل های مختلف و از طریق برانگیختن حواس متفاوت می تواند یکی از این راه حل ها باشد مثلاً گفتاری، نوشتاری یا دیداری همچنین انتخاب زمانی مناسب برای گفت وگو با ابراز درخواست خویش نیز می تواند  در حکم راه حل این تفاوت باشد به این ترتیب مطلب به دلیل گذشت زمان اهمیت خود را از دست نمی دهد.

مشاوره خانواده تاکید دارد که میزان تستوسترون قبل از هر رقابتی افزایش پیدا می کند چه فرد در رقابت شرکت داشته باشد چه تماشاگر آن .باشد افزایش ترشح تستوسترون در این شرایط با افزایش تولید دوپامین و وازوپرسین در مغز همراه است. نتیجه ی این تغییرات افزایش إحساس هیجان زدگی است به خصوص اگر فرد یا تیم مورد علاقه اش به موفقیت دست یابند. از طرفی در صورت بروز شکست و ناکامی، مواد شیمیایی ایجاد کننده ی احساس خوب هم فروکش می کنند.  

سیکل ماهیانه و تغییرات هورمونی حاصل آن نیز می تواند  تأثیرات مشابهی  بر هیجانات خانم  ها بگذارد در مجموع، این تغییرات می تواند رابطه ی  زوج را تحت تأثیر قرار دهد. با مثالی موضوع را روشنتر می کنیم ، فرض کنید خانم دو روز پس از مسابقه و در حالی که تیم مورد علاقه ی  همسرش شکست خورده از وی بخواهد تا درباره ی  موضوعات مهم و استرس آوری همچون هزینه ی  مراسم ، تعداد مهمانان،  رزرو تالار و... تصمیم گیری کنند. یقیناً حالت روحی همسر بر نوع رابطه و روند آن تأثیر می گذارد و احتمال کمی وجود دارد که زوج با رضایت به نتیجه برسند از این رو، آگاهی دادن به زوج در این زمینه از سوی روانشناس ازدواج  می تواند  به آن ها  کمک کند تا با در نظر داشتن شرایط محیطی مهم و تأثیرگذار بر حالات روحی یک دیگر زمان مناسبی را برای مطرح کردن موضوعات حیاتی و چالش برانگیز تعیین کنند . گاهی زوج بدون آگاهی از شرایط پیرامونی یا وضعیت فیزیولوژی بدن خود با همسرشان و تأثیرات ان  بر احساس و رفتار وی زمان نامناسبی را برای تصمیم گیری درباره ی موضوعات مهم انتخاب می کنند  که اغلب با به وجود آمدن دلخوری برای هر دو طرف همراه است . مواردی که به آن اشاره شد نمونه ی کوچکی از تأثیر تفاوت هورمونی در وضعیت روحی افراد بود. به یاد داشته باشید  که پیش از تفسیر رفتار  یا گفتار همسر یا نامزد خود به مواردی فکر کنند که ممکن است علت بروز این رفتار باشد. به این ترتیب تفسیر عادلانه و منصفانه تری از رفتار همسر خود خواهند داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.