والدین در بسیاری از مسائل زندگی فرزندانشان نقش دارند و در امر ازدواج نیز می توان به آن پی برد . والدین در اوایل ازدواج می توانند پشتیبان فرزندان خود باشند و یا آن ها را دلگرمی دهند و تاثیرات مثبت بسیاری داشته باشند اما گاهی اوقات ممکن است که بر عکس باشد و تاثرات منفی را نیز به همراه داشته باشد . تشخیص دادن این مسئله که والدین به چه میزان می توانند در تصمیم گیری ازدواج فرزندانشان نقش داشته باشند ، بسیار دشوار است . طبق نظر بهترین مشاور خانواده نباید فرزندان بدون رضایت والدین خود اقدام نمایند و آن ها را نادیده بگیرند . زیرا هر فردی دوست دارد که نسبت به گروهی که آن را خانواده می نامیم ، احساس تعلق داشته باشد و اگر این احساس بلغزد تاثیرات منفی را در زمان های آتی خواهد داشت . والدین به دلیل بسیاری از مسائل ممکن است اعتقاد داشته باشند که فرزندانشان توانایی تصمیم گیری ندارد و ممکن است اشتباه عمل کنند و یا هدفشان از این کار کمک کردن به فرزندشان از روی احساس مسئولیت باشد . در ادامه به مواردی که باعث می شود والدین در تصمیم گیری های فرزندشان دخالت کنند را معرفی می کنیم .

عدم استقلال :

مشاور پیش از ازدواج بیان می کند که در جامعه ی امروزی بسیاری از فرزندان استقلال ندارند و از بسیاری جهات وابسته ی والدین خود هستند در این شرایط والدین تصمیم گیری از سوی فرزندان خود را عاقبانه می دانند زیرا فرزندانشان هنوز مستقل نشده است و نیازمند تصمیم گیری از سوی دیگران می باشد . از سنی خاص افراد باید به فکر مستقل شدن باشند و از لحاظ مالی و شغلی به حد مناسبی برسند و مستقل از خانواده باشند در این صورت والیدن دخالت کمتری در تصمیم گیری های فرزندان خود خواهند داشت .

سن کم : 

طبق نظر روانشناسان تهران زمانی که افراد از سن کمی برخوردار باشند والدین  به دلیل سن بیشتر و تجربه ی بیشتر موظف می دانند که در تصمیمات فرزندانشان دخالت کنند افراد در سنین کم آمادگی کمتری برای ازدواج از نظر رشد جسمی و روانی و عقلی ، مالی و ... دارند و والدین برای آمادگی شروع زندگی مشترک فرزندانشان شک دارند و در نتیجه در جهت کمک به آن ها دخالت می کنند . اما باید بدانیم که هر فردی برای این که بتواند ازدواج موفق و پایداری داشته باشد باید به بلوغ عاطفی و جسمی رسیده باشد . رعایت نکردن مواردی از این قبیل از همان ابتدا مشکلات بسیاری را برای زوجین ایجاد می کند و هر یک از آن ها فشار فراوانی را به دوش می کشند . زمانی که افراد به بلوغ عاطفی ، جسمی و فکری رسیده باشند و توانایی تصمیم گیری مستقلانه را به والدین خود اثبات کرده باشند در تصمیم و انتخاب خود برای ازدواج بهتر عمل خواهند کرد و از بسیار مشکلات جلوگیری خواهند کرد از این رو جلسات مشاوره پیش از ازدواج و یا خانواده درمانی برای افراد بسیار توصیه می شود زیرا در طی این جلسات افراد به شناخت کافی دست پیدا می کنند و هر گونه ابهام در تصمیم گیری به خاطر شرایط و یا وجود مشکلات شخصیتی و ارتباطی را حل خواهند کرد .

سخت گیری والدین :

همانطور که گفتیم والدین نقش بسیار مهمی در ازدواج والدین دارند و به آن ها د رهمه ی مراحل کمک می کنند و اثرات مثبت زیادی را به همراه دارند . اما برخی از والدین ممکن است که در ازدواج فرزندانشان بسیار سخت گیری کنند و او را وادار به ازدواجی کنند که خودش تمایلی و یا آمادگی ندارد . در این صورت فرد دچار مشکلات بسیاری خواهد شد و حتی ممکن است ازدواج آن ها به شکست و جدایی ختم شود اما باید گفت که تصمیم نهایی بر عهده ی خود فرزندان می باشد و والدین تحت هیچ شرایطی نباید اصرار بورزند . ازدواج مسئولیت بسیار بزرگی است و نباید آن را بی اهمیت جلوه داد .

با مخالفت والدین چه باید کرد ؟

طبق نظر مشاوران خوب کلینیک روانشناسی زمانی که والدین با ازدواج موافق نیستند جبهه گرفتن و جر و بحث و لجبازی اصلا صحیح نمی باشد و شرایط را دشوار تر خواهد کرد . آن چه که اهمیت دارد این است که اعتماد مادر و پدر خود را جلب کنید و خود را به آن ها ثابت کنید البته باید مسئولیت تصمیمی را که گرفته اید را نیز به عهده بگیرید . زمانی که شما بتوانید اعتماد مادر و پدر خود را به دست بیاورید آن ها به تصمیم شما احترام قائل خواهند بود . شما باید دلیل مخالفت والدین خود را جویا شوید و نسبت به رفع ابهام ها تلاش کنید . گفت و گو کردن درباره ی مسائل در آرامش می باشد و صحبت کردن درباره ی مسائل بهترین راه حل می باشد . اما اگر که توانایی حل کردن مسائل را ندارید می توانید از متخصص روانشناس کمک بگیرید آن ها راه حل های لازم در جهت حل مسئله به شما کمک خواهد کرد .

والدین ممکن است دیدگاه سنتی به ازدواج داشته باشند و اکنون را نیز با زمان های گذشته مقایسه کنند اما باید بدانیم که نگرش های والدین و فرزندان بسیار متفاوت است و این تنش هایی را برای افراد ایجاد می کند و حتی دلیلی برای دخالت والدین می باشد به همین دلیل والدین باید خود را بر حسب جامعه امروزی و نیاز های فرزندان به روز رسانی کنند تا میزان تفاوت سلیقه ها و نگرش ها زیاد نشود .