بر اساس دیدگاه روانشناس کودک  ، بیش فعالی اختلالی شایع است که 8 تا 10 درصد کودکان را مبتلا می کند. این اختلال در پسران شایع تر از دختران می باشد و بیش فعالی کودکان از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود. بیش فعالی در کودکان دارای ویژگی هایی مانند پرتحرکی ، کمبود توجه و تمرکز و... می باشد.

 

3 نوع  بیش فعالی کودکان چیست ؟

بهترین دکتر روانشناس کودک مرکز مشاوره کودک 3 نوع بیش فعالی کودک را معرفی می کند که شامل :

1)      بی توجهی : افراد مبتلا به این نوع ، نشانه های بیش فعالی و تکانشی ندارند ولی فرد به راحتی پریشان می شود و توجه کردن به موضوعی برای او دشوار است. به عبارتی در تمرکز و توجه مشکل دارند ، کودکانی که بی توجهی دارند از انجام فعالیت های ذهنی بیزارند ، به راحتی حواسشان پرت می شود و در مدیریت کارها و فعالیت هایش مشکل دارد و این کودکان فراموشکار نیز هستند.

 

2)    بیش فعالی / تکانشگری : در افراد مبتلا به این نوع فقط پرتحرکی دیده می شود این نوع کودکان قادر نیستند یک جا ثابت بمانند ، فرد علائم بیش فعالی را نشان می دهد و نیاز به حرکت کردن مداوم و همچنین نمایش رفتار تکان دهنده ای را نشان می دهد و آن ها نشانه هایی از بی توجهی را نشان نمی دهند.

 

3)    ترکیبی : این نوع شایع ترین در ADHD می باشد . فرد رفتار های پرخاشگری و بیش فعالی را نشان می دهد ، و همچنین به راحتی پریشان می شوند و تمرکز لازم را ندارند. این اختلال در پسر ها سه تا پنج برابر بیشتر از دختران است.

 

بیش فعالی در بزرگسالان :

به عقیده متخصص روانشناس مرکز روانشناسی انتخاب نو  بزرگسالان نیز می توانند بیش فعالی داشته باشند و اغلب آن ها متوجه نیستند که این اختلال را دارند. بزرگسال بیش فعال به اندازه کودک بیش فعال مشکل های مشابهی دارند و بیش فعالی بزگسالان دارای علائم زیر می باشد :

·        رفتار پرخاشگرانه

·        تمرکز ضعیف

·        ریسک پذیری

 

درمان بیش فعالی :

 درمان های متداول برای این نوع کودکان شامل دارو ، روان درمانی و تغییر شیوه زندگی هستند اما خوب باید این را در نظ داشت که داروها می توانند اثرات جانبی ناخوشایندی داشته باشند. درمان سریع برای بیش فعالی وجود ندارد اما قابل کنترل می باشد . والدین با مشورت با یک متخصص روانشناس کودک خوبانتخاب نو مشاوره روانشناسی کودکان و والدین بسیار موثر خواهد بود . والدین برای کمک به خود و کودکانشان برنامه تربیتی ویژه ای را متناسب با نیاز های فرزند خود را فرا می گیرند و آن را اجرا می کنند.

 

 



 

نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی :

دکتر نوروتراپ در کلینیک نوروتراپی انتخاب نو از نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی استفاده می کند. دکتر نوروتراپ خوب به این موضوع اشاره دارد که در فرد مبتلا به بیش فعالی الگوهای مشخصی از رفتار که مربوط به لوب فرونتال مغز می باشد که شامل شخصیت ، یادگیری و رفتار مرتبط است به عبارتی عملکرد مغز با رفتار فرد رابطه دارد . درمان نوروفیدبک قصد دارد رفتار شخص را با تغییر ذهن توسط خود فرد تغییر دهد.برخی تحقیقات روانشناسی کودکان نشان می دهد که افراد مبتلا به بیش فعالی امواج تتا بیشتر و امواج بتا کمتر از افراد بدون اختلال دارند نوروتراپی در تلاش است تا این تفاوت را تصحیح کند.

 

روش کار متخصص نوروتراپ در مرکز نوروتراپی :

 

نوروتراپ تعدادی الکترود را به یر فرد متصل می کند که هیچ آسیبی ندارد و فقط جهت اندازه گیری فعالیت مغزی هستند در طول جلسه امواج مغزی روی صفحه نمایش نشان داده می شود و فرد را به انجام بعضی فعالیت ها هدایت می کند و باعث تغییر در امواج مغزی می شود . این نوع درمان به تدریج امواج مغزی را تغییر می دهد و در درمان بیش فعالی کودکان موثر است.