بسیاری از انسان ها قادر به حل مسئله و بر طرف کردن و یا تحما استرس نمی باشند و حتی ممکن است از مقابله های نا سازگار و نا کار آمد استفاده کنند که باعث بروز استرس های بیشتر می شود . افراد افسرده نسبت به آینده دید انعطاف پذیری ندارند . آن ها بیشتر از افراد غیر افسرده آینده ی خود را منفی می بینند و به نظرشان احتمال دستیابی به تجارب نا خوشایند کمتر است .

پایداری :

افراد افسرده رویداد های منفی زندگی شان را همیشگی و پایدار تلقی می کنند ، یعنی فکر می کنند که نمی توانند آن ها را تغییر دهند . افرادی که افسرده نیستند تجارب منفی را به عنوان موارد موقتی می دانند که زیاد طول نمی کشد .

کلی نگری :

افراد افسرده غرق در مشکلات خود می شوند و آن ها را به همه چیز تعمیم می دهند . اما افراد غیر افسرده می توانند مسائل را از خود دور کنند و می توانند بین رویداد های منفی و مثبت زندگی خود تعامل ایجاد کنند .

درونی بودن : 

افراد افسرده خودشان را مسئول مشکلات خود می دانند . غیر افسرده ها مسئولیت چیز هایی را که می توانند تغییر دهند می پذیرند اما خود را مسئول کامل نبودن خود نمی دانند . 

افسردگی در مفهوم بالینی پنج یا شش مورد از موارد زیر را در بر می گیرد :

خلق افسرده ، کاهش علاقه و احساس لذت در بیشتر فعالیت ها ، کاهش قابل ملاحظه وزن و افزایش وزن ، بی خوابی و پر خوابی ، تحریک یا کندی روانی حرکتی ، خستگی یا فقدان انرژی ، احساس بی ارزشی یا احساس گناه ، کاهش توانایی تمرکز ، افکار تکرار شونده مرگ یا خود کشی . 

مطالعات اخیر بهترین کلینیک مشاوره کشور در مورد افسردگی حاکی از وجود چندین عنصر متفاوت در سبب شناسی و نشانه شناسی افسردگی است . یکی از عناصر شناختی فعال نگرانی یا افکار مزاحم منفی ذکر شده است . تعدادی از مطالعات نشان داده است که نگرانی با افسردگی ارتباط دارد . هنگامی که افکار منفی نا خواسته به خود آگاهی فرد می آیند فشار زا و ناراحت کننده هستند . آن ها تردید هایی در مورد ارزش خود ، دلواپسی ها در مورد آینده یا توهماتی در مورد گذشته تشکیل می دهند . چنین افکاری حس سلامت فرد را تحلیل می برند و خلق منفی را افزایش می دهند ولی اکثر مردم قادر هستند که چنین افکار نا خواسته ای را با افکار مطلوب تر جانشین کنند . اما همه ی افراد قادر به چنین کنترلی نیستند . به گونه ای که تعدادی از افراد برای دوره ی طولانی دچار افسردگی می شوند و افکار منفی پایداری را تجربه می کنند و ممکن است افسردگی آن ها ناشی از شکست ویژه در توانایی برای کنترل افکار منفی باشد . 

خصوصیات رفتار فرد افسرده :

خلق پایین ، تغییر در خلق و خو که با غم و اندوه زیاد ، بغض در گلو و گریه کردن و حتی گهگاه به بهانه های مختلف گریه کردن در حضور دیگران و حتی این غم و تندوه در چهره ی او نمایان است . فرد افسرده تمایلی به رسیدگی به سرو رویش ندارد و حتی تمایلی به گشت و گذار و تفریح و مسافرت ندارد . حتی از شرکت در مهمانی ها و مجالس دوری می کند .

کاهش انرژی روانی : افسردگی موجب کاهش انرژی روانی شخص می شود به طوری که توان کلامی ، رفتاری و خلقی فرد از میزان نرمال آن پایین می آید و فرد احساس می کند توان لازم برای انجام آن ها را ندارد .

کاهش مهارت ها : افراد افسرده مهارت به کار گیری مهارت های زندگی را قبلا آموخته اند ولی با ایجاد افسردگی مثل سابق عمل نمی کنند . 

از دست دادن انگیزه : که فرد انگیزه ی پیگیری کار ها را ندارد ، از قبول کردن مسئولیت ها شانه خالی میکند ، انگیزه دنبال کردن مطالب مجهول را ندارد . و حتی انجام دادن کار های ساده برایش دشوار است و همواره از بی حوصلگی خود شکایت دارد و ....

طبق نظر دکتر روانشناس افسردگی تنها یک بار می تواند در زندگی فرد اتفاق بیفتد . به هر حال اغلب به صورت حملات تکراری در طول زندگی با دوره های بدون افسردگی در بین آن ها اتفاق می افتد و یا می تواند وضعیتی مزمن باشد که نیازمند یک درمان پیوسته در زندگی باشد . افسردگی اختلالی است که بر تفکر ، خلق ، احساسات ، رفتار و سلامت جسمی تاثیر می گذارد . امروزه باید بدانیم که افسردگی یک اختلال با زمینه ی زیستی و شیمیایی می یاشد . گاهی اوقات یک زندگی پر استرس محرکی برای افسردگی می شود . با درمان مناسب ، بسیاری از افرادی که افسردگی شدید دارند ف در عرض چند هفته بهبود می یابند و می توانند به فعالیت های طبیعی روزانه خود باز گردند . افراد با وقایع تنش زای زندگی ، نا کامی ها و نا امیدی رو به رو می شوند ، برخی از افراد می توانند از تجربه های نا خوشایند زندگی استفاده کنند . افرادی که مهارت مسئله گشای خوبی دارند در مقایسه با افرادی که فاقد این مهارت هستند کمتر احتمال دارد افسرده شوند . حل مسئله یک روند درمان شناختی رفتاری می باشد که در درمان افسردگی مفید است . تفکر افسردگی زای بیماران ، آن ها را از حل مسائل باز می دارد .طبق نظر مشاوران مطب روانشناسی نوجوانان و بزرگسالان ورزش به عنوان درمانی برای افسردگی است و انتخاب برنامه ورزشی مناسب آن را اثر بخش می کند . برای اطلاعات بیشتر برای درمان افسردگی می توانید با تلفن مشاور خوب مرکز مشاوره انتخاب نو تماس بگیرید .