برای این که بتوانیم درک درستی از تمایلات جنسی کودکان و نوجوانان داشته باشیم در ابتدا باید بدانیم که به چه میزان از آن اطلاعات داریم و دیدگاه ما نسبت به آن چیست هرچند داشتن درک دقیق و درست پیرامون این موضوع دشوار است زیرا که بر اساس مطالعات سکس تراپی در برگیرنده ی حیطه ی بزرگی از مسائل جنسی و جسمی ، نیاز ها و احساسات می باشد علاوه بر تمایلات جنسی بزرگسالان ، تمایلات جنسی در کودکان و نوجوانان نیز وجود دارد که در ادامه ی این مطلب به توضویح مختصری از آن می پردازیم .

آیا تمایلات جنسی در کودکان وجود دارد ؟

طبق تحقیقاتی که انجام شده است 10 درصد از کودکان زیر 12 سال می توانند ارضای جنسی داشته باشند اما رفتار جنسی آن ها با قصد ارضای جنسی صورت نمی گیرد زیرا کودکان هنوز در مرحله ارتباط دادن رفتار جنسی و ارضای جنسی نیستند و این چیزی است که کودکان طی سال های بعد می آموزند و در سنین بلوغ واقعیت می یابد .

طبق نظر پزشک روانشناس تمایلات جنسی در کودکان به میزان زیادی معطوف به اکتشاف تن خودشان می باشد و احساساتی که نسبت به آن دارند را در بر می گیرد . با گذر سن ، در ابتدا این تمایل به ویزه متوجه لمس کردن و اکتشاف تن خود است و در ادامه دبه کشف و لمس بدن دیگری می انجامد . در مرحله ی بعدی نیاز های جنسی با با احساسات ویژه ای در می آمیزد که به ظهور عشق می انجامد . تمایلات جنسی در کودکان نباید با تمایلات جنسی بزرگسالان مقایسه شود چرا که تمایلات جنسی کودکان دارای جنبه های دیگری است و عملکرد ها و اشکال بروز آن متفاوت از بزرگسالان می باشد .

گفت و گو با کودکان در مورد تمایلات جنسی 

روانشناس خوب بیان می کند که کودکان از زمانی که یاد می گیرند که حرف یزنند ، سوالاتی می پرسند که ممکن است پاسخ دادن به برخی از آن ها راحت نباشد زندگی برای کودکان و نوجوانان و آن چه که در محیط اطرافشان در جریان است پر از حوادث نا مرتبط می باشد و آن ها بسیاری از این مسائل را نمی دانند و به دنبال این هستند که ج.اب سوال های خود را پیدا کنند . والدین تلاش می کنند که به سوالات کودکان خود تا حد امکان پاسخ دهند اما زمانی که این سوال ها مربوط به مسائل جنسی باشد قضیه متفاوت خواهد بود و ممکن است ندانید که چه چیزی را بگویید و چه مسائلی را مطرح نکنید و یا چگونه توضیح دهید .

صحبت کردن درباره ی چنین مسائلی با فرزند خود کار اشتباهی نیست اما باید مراقب باشید که اطلاعاتی که کودک کسب می کند خوب ، مفید و درست است یا خیر از طریق صحبت کردن با کودک خود می توانید ارزش ها خود را به کودک منتقل کنید و کودک یاد می گیرد که چه مسائلی برای شما اهمیت دارد و دیدگاه شما به چه مواردی مثبت و منفی می باشد و به همین دلیل است که به سوالات کودکان خود باید جواب بدهید تا از زبان دیگری نشنوند و بر اساس آن چه که شما هنجار تلقی می کنید رشد کند و اطلاعات کسب کند . تحقیقات نشان می دهد که در خانواده هایی که صحبت کردن درباره ی مسائل جنسی به شکل مثبت انجام می گیرد در زندگی خود در آینده می توانند رابطه ی سالم و مثبت داشته باشند اما اگر صحبت کردن درباره ی آن ها در خانواده نفی شود و آزاد نباشد در بزرگسالی با مشکلاتی رو به رو می شوند . 

گفت و گو در باره ی چنین مسائلی تا پیش از سنین بلوغ بر عهده ی پدر و مادر می باشد و پس از آن وظیفه ی اطلاع رسانی از والدین به اولیای مدرسه منتقل می شود اما در جامعه ی ما بسیاری از معلمان از صحبت کردن درباره ی این مسئله پرهیز می کنند .

مناسب ترین سن برای گفت و گو چه زمانی است ؟

اغلب والدین فکر می کنند که می توان از حدود 6 سالگی آغاز به گفت و گو در این زمینه را می توان آغاز کرد و همچنین برخی از والدین معتقدند که در سنین نزدیک بلوغ لازم است فرزندشان را از مسائل جنسی آگاه کنند و برخی نیز عقیده دارند که به هیچ وجه نباید درباره ی این مسئله صحبت کنند .

اما والدین می توانند در هر سنی درباره ی آن صحبت کنند زیرا که گفتیم کودکان بسیار کنجکاو هستند و پیوسته در مورد مسائل گوناگون سوال می پرسند و این ما هستیم که به عنوان بزرگسال موضوعات جنسی را متفاوت می بینیم و از صحبت پیرامون آن احساس نا خوشایندی داریم کودکان به سرعت چنین احساساتی را می فهمند و بر اساس واکنش های بزرگ تر ها در می یابند که طرح موضوعات جنسی ، عکس العمل های بسیار ظریف ویژه ای از سوی بزرگ تر ها در پی دارد . مثلا رنگ به رنگ شدن ، من من کردن و یا واکنش های آشکار دیگر و چنین مواردی می تواند از سوی کودک منفی تلقی شده و نباید چنین سوالاتی را می پرسیدند و از تکرار آن می پرهیزند . بچه ها در حدود 7 سالگی در امور جنسی بسیار کنجکاو هستند و والدین باید در این دوره دقت کنند که به درسنی استفاده کنند و فکر نکنند که کودک سن 5 ساله برای چنین حرف هایی کوچک است . والدین باید تلاش کنند که پاسخ آن ها را بی جواب نگذارند و لزومی ندارد که داستان طولانی تعریف کنیم اما باید به پرسش کودک جواب واضح و ساده ای داد برای به دست آوردن اطلاعات کافی در این زمینه می توانید از مشاوران کودک مرکز روانشناسی درخواست راهنمایی نمایید .