مراجعه به روانشناس حتما برای افراد مبتلا به اختلالات روانی یا مشکلات جدی نیست بلکه هر فردی برای توسعه مهارت های فردی، مهارت های ارتباطی، مهارت های زندگی مشترک، مهارت های فرزند پروری و حتی گرفتن تصمیم های بهتر و عاقلانه تر در بسیاری از مسائل مهم زندگی مانند شغل، تحیل، ازدواج و تشکیل خانواده و ..... می تواند از مشاوران روانشناس کمک و راهنمایی دریافت نماید . به عبارتی آن ها به افراد در جهت رشد و توسعه و بهبود این مهارت ها کمک می کنند و در نتیجه افراد به مرور زمان احساس رضایت از زندگی بیشتری خواهند داشت و کیفیت زندگی آن ها بیشتر خواهد شد. در ادامه به چند مورد از باور های اشتباه مردم درباره مراجعه به روانشناس اشاره می کنیم که باعث می شود از درخواست کمک و اقدامی برای تغییرات در خودشان و حل مشکلاتشان  فاصله بگیرند. این باورهای اشتباه عبارت اند از:

اول) برای این که به روانشناس مراجعه کنم باید حتما بیماری جدی روانی داشته باشم.

این باور کاملا اشتباه است زیرا که افراد به خاطر دلایل بسیاری به روانشناس مراجعه می کنند برای مثال به دلیل داشتن زخم های روحی، نارضایتی از شغل، نیاز به کمک برای هدف گذاری و برنامه ریزی، رشد شخصیتی و داشتن رابطه خوب با خود و خود شناسی، و همچنین داشتن رابطه بهتر با همسر، فرزند پروری و.... به روانشناس مراجعه می کنند و همه‌ی آن ها به این دلیل است که احساس اعتماد به نفس و راحتی بیشتری و همچنین کیفیت زندگی آن ها بهتر باشد و آرامش بیشتری را تجربه کنند.

دوم)اگر به روانشناس مراجعه کنم ، به معنی اسن است که از خودم ضعف نشان داده ام.

درخواست کمک از فردی متخصص شما را ضعیف نشان نخواهد داد و این طرز فکر به دلیل کمالگرایی است که در برخی جوامع بسیار گسترده شده است. به این صوررت در نظر بگیرید که شما برای داشتن بدنی زیبا و سالم مربی ورزش برای خود اختصاص می دهید و برای داشتن ذهن زیبا نیز می توانید روانشناسی را برای خود اختصاص دهید. متخصصان بهترین مطب روانشناسی در این زمینه شما را یه خاطر ضعف هایتان قضاوت نخواهند کرد ولی می توانند باور های اشتباه شما را شناسایی کنند و در جهت تغییر آن ها اقدام کنند و همچنین به شما کمک کنند تا خودتان را بشناسید و به خودآگاهی برسید و در همین راستا بسیاری از جنبه های زندگی خود را تقویت کنید.

سوم)رفتن به جلسات مشاوره سریعا تمام مشکلات من را حل خواهد کرد.

رفتن به جلسه مشاوره سریعا معجزه نخواهد کرد، بلکه قدم به قدم با داشتن جلسات مشاوره متداوم، شما را در جهت مشکلاتی که دارید و تصمیم گیری بهتر برای بهبود زندگی تان راهنمایی خواهد کرد و بسته به موقعیتی و شرایطی که دارید این پروسه درمان دارای زمان بندی متفاوتی خواهد بود. اما برای رسیدن به درجه ای مطلوب و رضایت بخش شرکت منظم در جلسات مناسب خواهد بود. و برای این که به هدف خود برسید باید زمان کافی را برای آن اختصاص دهید تنبلی نکنید و از این باور که در یک جلسه حال شما خوب خواهد شد فاصله بگیرید زیرا که این فکر از انگیزه شما برای ادامه درمان را کاهش خواهد داد.

چهارم) هر زمان که وقت درستش برسد، به روانشناس مراجعه می کنم.

طبق گفته‌ی مشاوره خانواده خوب بسیاری از افراد برای رفتن به جلسات درمان تنبلی می کنند و آن ها را همواره پشت گوش می اندازند و برای آن بهانه جویی می کنند ولی در واقع آن چه که این رفتار نشان می دهد این است که برای فهمیدن دلیل واقغی نارضایتی از زندگی شان مقاومت می کنند و یا آن را انکار می کنند. هر زمانی که فکر کنید برای شروع درمان مناسب است و وقت تلف کردن شما را با مشکلات بیشتری مواجه خواهد کرد.

بسیاری از مشکلات روانی نظیر افسردگی، اضطراب، وسواس، هراس ها و اختلالات شخصیتی و ..... و یا مشکلات فردی نظیر نداشتن اعتماد به نفس، نداشتن انگیزه و هدف و یا مشکلات اساسی از دوران کودکی به دلیل برآورده نشدن نیازهای اساسی مانند عشق، امنیت و محبت و یا نبود مرزبندی و تفریح و شادی و .... که همگی در  بزرگسالی افراد بسیار تاثیر گذار هستند.و به وسیله ی رویکردهای روانی متعددی قابل درمان هستند و هر فردی باید بر اساس وضعیت و شرایط توسط رویکرد درمانی مناسب خودش درمان شود تا بهتری نتیجه را بگیرد. افراد برای بهبود رابطه با خود، حل کردن تروماهای گذشته، مدیریت احساسات و هیجانات، یادگیری مقابه با مشکلات، بهبود رابطه با دیگران و همچنین برای به چالش کشیدن افکار پیچیده به متخصصان مربوطه مراجه کنند. مشاور قبل ازدواج، خانواده، زوج، فردی، بالینی، کودک و نوجوان همگی از تخصص های متفاوتی هستند که بر اساس مشمل خود می توانید مناسب ترین درمانگر را پیدا کنید و نتیجه مطلوب را با گذشت زمان و طی درمان کسب کنید.