دعوا های مکرر و شدید والدین به کودکان ضربه وارد می کند و برای بهبود رفتار فرزندان باید ارتباط بین پدر و مادر بهبود پیدا کند . یکی از راه های افزایش ارتباط میان همسران افزایش زمان تفریح آن ها است . بر اساس گفته ی روانشناس کودک ایرانی در واقع میزان تفریحات مشترک زوج ها یکی از عواملی است که رضایت زناشویی را افزایش می دهد بنابراین ابتدا باید هر دو برای فعالیت های تفریحی زمان صرف کنید و برای این کار می توانید تعدادی از فعالیت ها را فهرست کنید و فعالیت هایی را که مورد علاقه ی مشترک هر دو شماست را انتخاب کنید . در حالی که شما از فعالیتی لذت می برید بر فرزند شما نیز تاثیر خواهد گذاشت و همچنین هنگامی که اختمال می دهید درباره ی موضوعی با همسرتان به توافق نرسید و در آن زمان فرزندتان هم حضور دارد به دلیل احتمال بروز کشمکش از همدیگر فاصله بگیرید . چگونگی برخورد والدین با مشکلات و تعارض هاست که کودک در هنگام بروز اختلاف مهارت آرام سازی خود و دیگری ، نا سازگاری و حمل تعارض را از آن ها یاد می گیرد . 

فرزند پروری چه اصولی دارد ؟

فرزند پروری مجموعه ای از دانش و مهارت هایی است که به شکل سازنده و غیر مخرب است . برای این که توانایی و مهارت های آن ها را رشد دهیم و مشکلات رفتار هایشان را اداره کنیم و هدف اصلی تربیت کودکان مستقل ، توانمند ، مسئول و با اعتماد به نفس است که از رشد اخلاقی و اجتماعی مناسب برخوردار می باشد . 

مادر و پدر باید با فراهم کردن محیطی مناسب باید محیطی امن و خوشایند را برای رشد و شکوفایی کودک فراهم کنند . برای بزرگ کردن فرزندان والدین باید نظمی را به آن ها یاد بدهند که مسئولیت رفتار خودشان و پیاند های آن را بپذیرند و به نیاز ها و عقاید دیگران توجه کنند و یاد بگیرند که رفتار و هیجان خودشان را کنترل کنند . اگر رفتار و واکنش های ما ثبات داشته باشد کودکان تکلیف خودشان را می فهمند و راحت تر با محدودیت و انتطارات کنار می آیند . و به عنوان والد باید وقتی رفتاری نادرست از کودک سر زد والدین ثبات عمل داشته باشند و واکنش مناسب را در زمان مناسب نشان دهند و رفتار مناسب را نیز به او آموزش دهند .

طبق مطالعات مشاوران بهترین کلینیک روانشناسی انتظارات والدین باید متناسب با عملکرد کودک و میزان توانایی کودک باشد چون اگر توقع غیر واقع بینانه داشته باشیم او را در معرض آسیب قرار داده ایم و اگر انتظار نا چیز داشته باشبم از کودک غفلت کرده ایم . والدین در صورتی می توانند مهارت فرزند پروری را با موفقیت به کار ببرند که به نیاز های سلامت جسمی و روانی پاسخ دهند و مدیریت رفتار کودکان روندی طولانی و درگیر است که به صبر ، تحمل ، خوش خلقی ، اشتیاق و خلاقیت نیاز دارد . 

زمانی که می خواهیم فرزندمان یک رفتار مطلوب را انجام دهد و آن رفتار در جهت عکس رفتار مطلوب است تا جایی که می توانیم باید آن را با گزاره ی مثبت بیان کنیم . برای مثال به جای این که بگوییم اسباب بازی را پرت نکن به او بگویید که توپ را در سبد بگذار .

چرا کودکان خوش رفتار و یا بد رفتاری می کنند ؟

طبق نظر روانشناس نوجوان تهرانی رفتار های خوب و بد هر دو به وسیله ی پاداش ها شکل می گیرند که کودکان از والدین دریافت می کنند . 3 قانون در فرزند پروری وجود دارد و یکی از آن ها این است که رفتار خوب را بلافاصله و به طور مکرر بعد از انجام ، پاداش دهید چون با تقویت رفتار احتمال وقوع آن افزایش پیدا می کند . دیگر این که نا خواسته رفتار بد را پاداش ندهید اگر یک رفتار را در یک زمان پاداش بدهید و در زمان دیگر پاداش ندهید آن رفتار خاموش می شود . و سومین مورد این که والدین رفتار بد را پاداش می دهند و باید با همسرتان قوانین برای تربیت کودک تعیین نمایید و بر اساس آن تربیت و آموزش دهید . 

طبق نظر مشاور فردی همه ی پدر و مادر ها مایل هستند فرزندانی موفق و توانمند و در عین حال خوش رفتار داشته باشند و آن ها تلاش می کنند که تا با استفاده از تجارب شخصی ، کمک گرفتن از متخصصین و مراجعه به انواع سایت ها و مجلات به مدیریت و تربیت فرزندان بپردازند . در آموزش فرزند پروری قرار است نهایت اصلاح رفتار کودکلن را بیاموزیم و بهتر است که مفهوم رفتار و عوامل رفتار را بشناسیم و رفتار نوعی عمل است که قابل دیدن یا شنیدن باشد . والدین باید سطح سلامت روان خود را ارتقا دهند و خود آگاهی داشته باشند و در کنار آن نسبت به رابطه ی زناشویی خود نیز هشیار باشند و بتوانند رابطه ای کار آمد و سالم را داشته باشند و در نهایت به این شیوه می توانند که قدم بزرگی در تربیت مثبت فرزندان نقش داشته باشند .