طبق مطالعات انجام شده در مورد روانشناسی طلاق  و طبق نظر مشاور طلاق خوب  مرکز روانشناسی دلایل زیادی وجود دارد که تاثیر مستقیمی در بروز اختلافات و در نهایت طلاق و جدایی می شود و خانواده های بسیاری به دلیل رعایت نکردن بسیاری از نکات مهم قبل از ازدواج .و بی اهمیت شمردن آن ها و یا به دلیل منطقی فکر نکردن و احساسی برخورد کردن با شکست و گسستگی رو به رو شده اند و در این راستا میزان طلاق در جامعه به حد زیادی افزایش یافته است در این قسمت به معرفی مواردی می پردازیم که عامل های مهم در ایجاد طلاق و جدایی هستند و برای جلوگیری از طلاق باید قبل از ازدواج مورد اهمیت قرار می گرفتند و یا در طول زندگی مشترک نکاتی هستند که باید برای داشتن زندگی موفق رعایت شوند .

در این قسمت به معرفی عامل طلاق و جدایی و گسستگی زوجین و روابط زناشویی که مشاور طلاق کلینیک روانشناسی بیان کرده ، می پردازیم که عبارت اند از :

 

1)     انتخاب نا مناسب :

 

تعامل و تناسب زوجین و تفاهم آن ها در نگرش ها ، فرهنگ ، باور ها ، ارزش ها ، احساسات و ... از مواردی هستند که در داشتن ازدواج موفق و ازدواج سالم موثر هستند و زمانی که تفاوت زیادی در این موارد  باشد احتمال طلاق و جدایی را بالا می برد  از موارد مهمی که می تواند میزان طلاق را افزایش دهد رعایت نکردن اصول درست در انتخاب صحیح می باشد به عبارتی وجود اختلاف سن زیاد که باعث به وجود آمدن اختلاف سلیقه و علائق در بسیاری از جنبه های زندگی بارز و شدید خواهد بود که می تواند باعث دوری زوجین از یکدیگر شود و مشکلات زیادی را برای آن ها ایجاد کند پس از مدت زمانی تفاوت فیزیکی بسیار بارز و آشکار تر شده و معمولا برای هر دو نفر غیر قابل تحمل خواهد بود و در نتیجه احتمال بی وفایی و خیانت از طرف همسر جوانتر بیشتر خواهد بود و در نهایت امکان  طلاق را افزایش می دهد .تناسب ظاهری ،تناسب خانوادگی و تحصیلی و مذهب و اعتقادات از مواردی هستند که در ازدواج و انتخاب همسر اهمیت دارند و وجود اختلافات شدید در هر یک از موارد می تواند بعد از مدتی باعث طلاق شود . و به همین دلیل از همان ابتدا هر یک از افراد باید در انتخاب مناسب دقت کنند .

 

2)     عدم آگاهی از اصول همسر داری :


روانشناس طلاق مرکز مشاوره آگاهی از اصول همسر داری را راهی مهم در جلوگیری از طلاق معرفی می کند به این صورت که اگر زوجین نسبت به جایگاه ازدواج آگاه باشند و بتوانند در هنگام بروز مسائل و اختلافات خود زندگی مشترک را به درستی مدیریت کنند و هر یک از زوجین نسبت به جایگاه و نقش خود آگاه باشند و بتوانند روابط فامیلی و خانوادگی ، تربیت و پرورش کودکان و قوانین و مقررات حاکم بر خانواده را مدیریت کنند و حل کردن به شیوه درست مسائل مالی ، ارتباط جنسی ، فرزند دار شدن و آگاهی از حد و مرز ها و حریم ها همگی از مواردی هستند که در صورت عدم آگاهی از شیوه های درست حل کردن آن ها و در صورت بروز مسائل و مشکلات زندگی زناشویی و ندانستن راهکار ها باعث به وجود آمدن اختلافات شدید تر خواهد بود . مشاور روانشناس طلاق انتخاب نو مشاوره طلاق را به عنوان راه حلی و گامی درست در آشنا کردن زوجین از اصول همسر داری و مدیریت کردن زندگی مشترک معرفی می کند . گاهی زوجین به دلیل آشنا نبودن اصول همسر داری به فکر طلاق می افتند و تصمیم به طلاق می گیرند در حالی که آموزش و یادگیری اصول همسر داری توسط دکتر روانشناس طلاق در مرکز مشاوره طلاق می تواند زوجین را از تصمیم طلاق صرف نظر کند همچنین مشاور خانواده در مرکز مشاوره انتخاب نو نسبت به حل مسائل و مشکلات زناشویی زوجین و موارد مرتبط با آن به زوجین کمک می کند . به همین دلیل کمک گرفتن از یک روانشناس طلاق خوب و استفاده از خدمات مرکز مشاوره راه حلی منطقی در حل مشکلات و پیشگیری از طلاق می باشد .

 


 

 

3)     اختلالات خلقی و شخصیتی :

طبق نظر بهترین مشاور طلاق هر فردی دارای ابعاد شخصیتی متفاوتی می باشد برای مثال افراد از لحاظ برون گرایی و درون گرایی ، انعطاف و تطابق پذیری ، عزت نفس و ... متفاوت هستند و وجود این ویژگی های متفاوت زوجین را تحت تاثیر قرار می دهد ممکن است باعث بروز اختلافات شود اما در بسیاری از موارد آگاهی زوجین از مدیریت و توافق کردن بین زوجین و یا کمک گرفتن از بهترین روانشناس طلاق می تواند مشکلات خود را حل کنند اما در مواردی وجود برخی اختلالات شخصیتی در یکی از زوجین عاملی مهم و اساسی در بروز بسیاری از طلاق ها می باشد به همین دلیل است که مشاوره قبل ازدواج و انجام تست های روانشناسی برای شناسایی اختلالات شخصیتی مهم می باشد . که به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم که عبارت اند از :

شخصیت پارانوئید : وجود حالت بدبینی و خصومت نسبتا پایدار نسبت به دیگران و عدم اعتماد نسبت به دیگران از نشانه های آن می باشد .  حالات پرخاشگری ، ستیزه جویی در این افراد بالاست و مسئولیت اشباه خود را گردن نمی گیرند و این افراد ممکن است دائما نسبت به بی وفایی همسر خود شک و تردید داشته باشند .

شخصیت وسواسی : انعطاف ناپذیری ، مطلق گرایی ، کمال پرستی ، کنترل کردن ، دور شدن از هدف و صدمه زدن به رابطه با دیگران که می تواند در اکثر جوانب زندگی آن ها به خصوص خانواده تاثیر  بگذارند .

شخصیت خود شیفته ، ضد اجتماعی ، نمایشی و .. همگی از اختلالات شخصیتی به حساب می آیند و با استفاده از تست های شخصیتی که توسط متخصص روانشناس اجرا و تفسیر می شود می توان آن را تشخیص داد. وجود هر یک از اختلالات شخصیتی در یکی از زوجین آسیب بزرگی به رابطه آن ها و زندگی مشترک آن می رساند که سبب گسستگی ، طلاق و جدایی آن ها می شود .