از هیچ علاقه ای به روابط نزدیک با دیگران ندارند و از آن هیچ لذتی نمی برند و حتی ممکن است احساس خاصی نسبت به رابطه با شما نداشته باشند این افراد معمولا به فعالیت های فردی می پردازند و پرداختن به چنین فعالیت هایی را به بودن به افراد دیگر ترجیح می دهند .طبق نظر مشاور ازدواج این افراد علاقه ای به فعالیت جنسی ندارند و تعداد فعالیت هایی که می تواند آن ها را خوشحال کند بسیار کم است . و به غیر از اعضای خانواده ، هیچ کس با او صمیمی و نزدیک نیست و نسبت به تمجید و انتقاد دیگران بی تفاوت است . سردی ، منزوی و بی احساس بهترین تعریفی است که می توان درباره ی او بیان کرد . 

شخصیت منزوی چه فردی است ؟

ویژگی برجسته ی اختلال شخصیت اسکیزوئید ، ناتوانی او در ایجاد رابطه با دیگران است . چنین افرادی دارای تاریخچه ی انزوای اجتماعی و اجتناب از ایجاد رابطه با دیگران هستند . و آن هادر تعاملات با دیگران خصوصا همسر هیجان چندانی از خود نشان نمی دهند . چنین افرادی در ارتباط با دیگران افرادی بی توجه ، مرموز ، کم حرف به نظر می آیند . مشخص ترین ویژگی غیر معمول فقدان تمایل به رابطه ی صمیمانه با دیگران است . در حقیقت چنین فردی هیچ علاقه ای به ایجاد رابطه ی صمیمانه و لذت بخش با دیگران ندارد . چنین فردی از پیوستن به گروه های مختلف ، حتی خانواده و فرصت های اجتماعی شدن اجتناب می کند و اشتیاق چندانی به روابط عاشقانه و تداوم آن نیز از خود نشان نمی دهد . 

بر اساس نظر مشاوران خانواده یک فرد منزوی ، تنهایی را دوست دارد و همواره خسته از فشار های موجود در روابط بین فردی به گوشه ای پناه می برد . این فرد واقعا تنهاست و به این شکل آرامش پیدا می کند . او همواره فعالیت هایی را انتخاب می کند که در آن فرد دیگری حضور نداشته باشد و از نظر شغل ، فعالیت و تریح مواردی را انتخاب می کند که تنها باشد و مجبور به ارتباط با افراد دیگر نباشد . و می توان گفت که چنین فردی هیچ دوست صمیمی ندارد . آن ها فقط ممکن است که با یک یا دو نفر از خانواده شان در رابطه باشند و این روابط کاملا سطحی است . و باید گفت که دلش به ارتباط با دیگران تنگ نمی شود و این انزوا و تنهایی را ترجیح می دهند . افراد اسکیزوئید علاقه ای به روابط جنسی ندارند و این افراد ممکن است که گاهی خود ارضایی داشته باشند اما احتمال کمی وجود دارد از همسر خود برای رابطه جنسی دعوت به عمل آورد . در واقع چنین فردی هیچ تمایلی به تماس و لمس جنس مخالف وجود ندارد و یا خیلی کمرنگ است . این گونه تجربه ها برای او از اهمیت بسیار کمی برخوردار است . 

طبق گفته ی مشاورین روانشناس از آن جایی که افراد اسکیزوئید برای حرف مردم هم اهمیتی قائل نیستند هم در روابط بین فردی و هم در محیط کاری ، بازدهی کمی دارند . هوش هیجانی این افراد بسیار کم است و به همین دلیل توانایی درک و فهم حالت های هیجانی دیگران و علایم ظریف موجود در روابط اجتماعی را ندارند . احساس تنهایی و نداشتن مهارت های اجتماعی باعث می شود که تا دیگران به چشم یک آدم عجیب یا بی عرضه به او نگاه کنند . با وجود این که افراد اسکیزوئید از نظر خطر آسیب رسانی تفاوت چندانی با با دیگران ندارند اما به دلیل گوشه گیری و رفتار های عجیب ، به اشتباه به آن ها به چشم افراد روانی و خطر ناک نگاه کنند و از آن فاصله بگیرند . چنین افرادی از ابراز هیجان نیز به دور هستند و در مواقع کمی به هیجان می آیند . و همچنین نمی توانند هیجانات دیگران و نزدیکان خود را بشناسند . این افراد به دلیل رفتار هایی که دارند معمولا فردی افسرده جلوه می کنند ، اما چنین نیست و آن ها فاقد هیجانات منفی و مثبت بوده و به دور از دیگران زندگی می کنند . طبق نظر مشاوران کلینیک روانشناسی این افراد حتی ممکن است که تشخیص اوتیستیک داده شود زیرا که این افراد هم انزوا گزین ، فقدان تماس چشمی دارند با این تفاوت که این اختلال به خاطر نقص مغزی نیست بلکه فقط به خاطر ساختار شخصیت دچار هستند . و می توان گفت که این افراد  از دید اطرافیانشان عجیب و غریب به نظر می رسند ولی این در حالی است که خود فرد به آن هیچ بینشی ندارد . افراد اسکیزوئید از فقدان رابطه ی صمیمانه با دیگران ناراحت نیستند و تمایلی نیز به آن ندارند . افراد نزدیک به فرد اسکیزوئید غالبا از بی تفاوتی و گوشه گیری او در رنج و عذاب هستند . با وجود این ، فرد اسکیزوئید از شیوه ی زندگی خود نه تنها ناراحت نیست ، بلکه آن را دلچسب و خوشایند نیز می داند .