در مقالات قبلی قبل از روش های صحیح مقابله با کودکان و نوجوانان شما را با : دکتر مشاوره نوجوان ، مرکز مشاوره نوجوان و بهترین مراکز مشاوره نوجوانان آشنا کردیم.
حال قصد داریم برای درک بهتر خلق و خوی نوجوانان که فقط یک مشاور تخصصی نوجوان و دکتر روان شناس نوجوان خبره می تواند شما را به سطحی از شناخت و آگاهی برساند به دوران کودکی برویم و خلق و خو ، وراثت و محیط ، نقش های ویژه پسران و دختران و سن و مراحل آن را برای شما عزیزان توضیح دهیم.

توجه داشته باشید این باور اشتباه که فقط در زمانی که مشکوک به رفتارهای عجیب و غریب و یا با نافرمانی و مسئولیت پذیر نبودن فرزندان مواجه شدیم نباید به مراکز مشاوره نوجوان و یا روانشناس نوجوان مراجعه کنیم بلکه ما یک پله قبل تر را برای شما عزیزان در نظر گرفته ایم آن هم پیش گیری و آگاهی نسبت به نیازهای نوجوانان است.

مفتخر هستیم درکلینیک روانشناسی نوجوانان از بهترین دکتر روانشناس نوجوان برای همکاری با تیم روان شناسیمان دعوت به عمل آورده ایم. مشاوره نوجوان می تواند شما را برای مقابله ای هوشمندانه و کارآمد با نوجوان خود آماده کند و شرایط را از حالت پرخاشگری و سرکشی و کشمکش های مداوم شما کاهش دهد. می توان گفت مشاور نوجوان می تواند بندهای عاطفی بین شما و فرزندانتان را محکم تر کندتا در بزرگسالی با مخزن عاطفی خالی روبه رو نشوند و از یک سلامت روان نسبی خوب بهره مند شوند.

خلق و خو:

می توان گفت خلق و خو همان سبک رفتاری است که هر آدمی خلق و خوی خاص و منحصر به فرد خودش را دارد.  توجه داشته باشید خلق و خو هیچ ارتباطی با هوش و قریحه ندارد بلکه به خصوصیاتی مربوط می شود که کودک با آن متولد می شود. می توان گفت بعضی از بچه ها آرام هستند و بعضی دیگر پر هیجان و شلوغ . بعضی درون گرا هستند و تنهایی را ترجیح می دهند و بعضی دیگر ترجیح می دهند اطرافشان شلوغ باشد و برون گرا هستند.

پس شناخت خلق و خوی نوجوان اولین رکن برقراری ارتباط با اوست. از طریق شناخت ویژگی های شخصیتی اصلی او می توانید تدارک تفریح هایی که از آن لذت ببرد و بتوانید در مسیر درست همراه او شوید بسیار موثر است.

موارد نام برده در تمامی مقاله های مشاوره و روانشناسی نوجوانان براساس مبنایی ست که در مرکز مشاوره ی نوجوانان طی تحقیقات انجام گرفته توسط مشاوره ی نوجوانان می باشد.

وراثت و محیط:

می توان گفت وراثت به صفات خانوادگی اطلاق می شود همان صفاتی که کودکان با آن متولد می شوند. مثل صفات بدنی : قد، رنگ چشم و بسیاری از ویژگی های ظاهری.

بحث های متعدد در رابطه با اینکه رفتار حاصل وراثت است یا محیط ادامه دارد . اما با توجه به پژوهش های اخیر نمی توان هیچ کدام را رد کرد. چون هم محیط ( محیطی که کودک در آن رشد می کند که می تواند شامل خانواده ،مدرسه ، جامعه و هر آنچه از بیرون رفتار فرد را شکل دهد) و هم وراثت در شکل گیری شخصیت نقش دارد.

و نکته ی قالب ذکر در رابطه با محیط و وراثت :

وراثت را نمی توان تغییر داد اما می توانیم از طریق محیط بیشترین تاثیر را بر آن بگذاریم.

نقش های جنسیت پسران و دختران :

در تعریف نقش می توان گفت رفتار مورد انتظار است که هر فرهنگی نقش های خاصی را برای پسر ها و دختر ها قائل است که در هر فرهنگ و قومی متفاوت است.

دختران و پسران از کودکی از سمت پدر و مادر و همسالان و در کل محیط باید ها و نباید هایی در حیطه ی جنسیت شان آن ها را برای پذیرش دختر و پسر بودن سوق می دهد . موضوع مهم در این مبحث که باید مراقب باشیم جامعه نظراتش را در مورد نقش های جنسی به کودکان غالب نکند . زیرا بعضی از باورها مثل مرد گریه نمی کند ، دختر ها ضعیف تر هستند و ... هزاران موردی که کودکان با آن روبرو می شوند.

سنین و مراحل :

با توجه به مراحل رشدی که از بچگی پدر و مادر ها شاهد آن بوده اند می توانند سطح انتظاراتشان را نسبت به فرزندشان تنظیم کنند و بپذیرند هر کودکی یک سری توانایی های منحصر به فرد دارد که شاید به دلخواه ما نباشد اما باید فرد در مسیر توانایی هایش حرکت کند. اگر پدر و مادری فرزندش را به سمت خواسته های خودش هدایت کند و فرزندش هیچ علاقه ای به فعالیت های نام برده ی والدینش نداشته باشد باعث می شود کودک خود را در مسیری اشتباه سوق دهید و تمام توانایی های بالقوه هم کمرنگ شود.

در مقالات بعدی به چرایی مرتکب شدن فرزندان به رفتار نادرست و چهار هدف رفتار نادرست نوجوانان می پردازیم.

همراه ما باشید در مرکز مشاوره نوجوان انتخاب نو