سال های نوجوانی می تواند طاقت فرسا باشد و برای همین است که برخی از نوجوانان در جریان طلاق تغییراتی را تجربه می کنند. ممکن است فرزند نوجوان شما ، سایر افراد خانواده ، دوستان و دیگران فاصله بگیرد. و یا ممکن است تظاهر کند که خوشحال است و ما فکر می کنیم که نوجوانان پدر و مادر خود را طرد می کنند و یا از آن ها دوری می کنند. اما اختلاف های والد و فرزند در سال های نوجوانی اغلب ناشی از فاصله گرفتن والد از فرزند نوجوانش درست در زمانی است که فرزند بیش از همیشه به او احتیاج دارد. راه حل این است که درک کنید او اکنون به شما چه نیازی دارد و روش تربیتی تان را مناسب با آن تنظیم کنید. در ادمه به راه هایی اشاره می کنیم که بعد از طلاق والدین باید به فرزندشان کمک کنند.

بر اساس مطالعات خانواده درمانی نسبت به احساسات بیان نشده نوجوانتان حساس باشید و تشخیص دهید که مخالفت، انتقاد یا کناره گیری فرزندتان از شما ممکن است واکنش او در برابر احساسات طاقت فرسایش باشد و سعی کنید که نشبت به احساس های خود در ارتباط با این واقعیت آگاه باشید که فرزندتان بزرگ شده و از شما دور می شود. اگر می بینید که که می خواهید از فرزندتان فاصله بگیرید سعی کنید بفهمید چرا و اگر لازم می دانید به مشاور مراجعه کنید و از او کمک بگیرید ولی تحت هیچ شرایطی او را از خودتان طرد نکنید.

هرگاه فرزند نوجوانتان پخته و سنجیده رفتار می کند تایید و حمایت خود را از او نشان دهید اما توجه داشته باشید که از او انتظار انجام کارهایی را نداشته باشید که اگر از همسرتان جدا نشده بودید، نمی داشتید. 

در صورت امکان دقت کنید که فرزند نوجوانتان تماس مرتب و زیادی با همسر سابقتان داشته باشد. نوجوانان می توانند برای ماه ها بعد برنامه ریزی کنند اما به احتمال زیاد ترجیح می دهند که وقتشان را با همسن و سالانشان بگذرانند. توصیه می شود که فرزند با والدی که سرپرستی را بر عهده ندارد، به طور مرتب تماس تلفنی داشته باشد و این را فراموش نکنید که هرگاه فرزند نوجوانتان به شما نیاز داشته باشد یا بخواهد با شما حرف بزند در دسترس او باشید. زیرا که این نکته مهم است که فرزند شما اطمینان خاطر داشته باشد که همیشه به هنگام نیاز در کنار او هستید. 

بر اساس مطالعات مشاوره فردی هرگز در حضور فرزندتان از همسر سابقتان انتقاد نکنید و توجه داشته باشید که کلمات شما با پیام های غیر کلامی تان هماهنگ باشد. هنگامی که خشم یا نارضایتی تان را نسبت به همسر سابقتان نشان می دهید، فرزند نوجوان شما به شدت آزرده می شود زیرا والد او هنوز بخشی از اوست، طرد کرده اید. نوجوانان بیشتر از هر گروه سنی دیگر از مشاجره ناراحت و خسته می شوند و پدر یا مادری را که ناسزا می گوید و بد گویی می کند، بد می بینند. 

برخورد آرام و مثبت خود را در حضور فرزندتان حفظ کنید. در نهایت، نوجوانان از شادمانی و قدرت والدین خود الهام می گیرند. زیرا که نوجوانان به محیطی آرام، امن و مثبت نیاز دارند. هیچ کس بیشتر از شما نمی تواند در ایجاد چنین فضایی نقش داشته باشد.

طبق نظر روانشناس آماده ی نشانه های فشار روانی باشید و این امر شامل تغییر الگوی خوردن و خوبیدن، بی علاقگی یا کم علاقگی به اشخاص و فعالیت ها و بروز مشکلات در مدرسه شود. فشار روانی در نوجوانان ممکن است به شکل های غیر مستقیم مانند بیماری های جسمی ، بی علاقگی به مدرسه رفتن و ... باشد. و همچنین مراقب نشانه های افسردگی باشید. 

فرزند نوجوانتان را به معاشرت تشویق کنید. البته برای بیشتر نوجوانانی که ترجیح می دهند با هرکسی به غیر از پدر و مادرشان دیده شوند، معاشرت مشکلی را ایجاد نمی کند . اجتماعی بودن و قدرت برقراری ارتباط و حفظ روابط صمیمانه در خارج از خانواده در این سن به شدت مهم است. 

نوجوانتان را تشویق کنید که درباره احساس هایش صحبت کند و به یاد داشته باشید که لازم نیست نوجوان شنا به طور مشخصی درباره طلاق صحبت کند و شما نیز نباید هر گفتگویی را به آن جهت بکشانید. به یاد داشته باشید که با گوش دادن، خود به خود به فرزندتان نشان می دهید که حرف او را می شنوید و از او حمایت می کنید. ممکن است فرزندتان مجبور شود چند بار این نگرانی ها را ابراز کند و شما مجبور شوید چندین بار با او گفت و گو کنید تا او بتواند مشکلاتش را حل کند. و این به معنای این نیست که نمی فهمد بلکه در حال طی کردن روند فهمیدن است.

به خود فرصت بدهید که از زندگی در کنار نوجوانتان لذت ببرید. سعی کنید فعالیت هایی را بیابید که در کنار هم بتوانید از آن ها لذت ببرید. برای بسیاری از نوجوانان ، با آرامش در کنار والد بودن بخش مهمی از برقراری ارتباط با والدین است. برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره در ارتباط باشید.