همه از این موضوع مطلع هستیم که هیچ کس تنهایی را دوست ندارد و حتی می توان گفت بسیاری از افراد ماندن در یک رابطهٔ ناخوشایند را به تنها ماندن ترجیح می دهند و خیلی از افراد همواره این را از خود می پرسند که ایا عشق واقعی شان را پیدا خواهند کرد؟

چنین سؤالی در واقع از احساس ناامنی، ترس و اضطراب ما نسبت به تنهایی را نشان می دهد و همین احساسات ما را از یافتن عشق درست باز می دارد. محققان مشاوره روانشناسی در مطالعات خود دریافتند که ترس ما از تنها بودن سبب می شود روابطی را مه میزان رضایت بخشی  کمتر ی را دارد ، بپذیریم.  به بیان دقیق تر حتی زمانی که رابطه نیازهای ما را برآورده نمی کند نیز وابستگی بیشتری نسبت به همسرمان احساس می کنیم .

در ظاهر این گونه به نظر می رسد که تن دادن به رابطه راه علاج تنهایی است.  روانشناس قبل ازدواج می گوید در واقع ترس ما از تنهایی مانع تصمیم گیری درست درباره روابطمان می شود تنهایی ما را به برقراری روابط عجولانه با دیگران وا می دارد و  حتی موجب پایبندی ما به روابط اشتباه می شود و ما را بر آن می دارد تا به کمتر از آنچه لیاقتش را داریم راضی شویم  و به همین دلیل خیلی از افراد در رابطه های کاملا اشتباه می مانند و ناراحتی های زیادی را می کشند ولی  ما باید در دوران مجردی و حتی متأهلی زمان های خاصی را به تنهایی برای درک خود ، لذت ها وارزش هایمان اختصاص دهیم. وقتی یاد می گیریم خودمان را دوست داشته باشیم مهربانی، همدلی و صبر را در خود پرورش می دهیم سپس می توانیم از این ارزش ها برای دوست داشتن شخص دیگری استفاده کنیم به این ترتیب تنهایی و منظورمان انزوا نیست و قرار گرفتن با خیالی آسوده و مطمئن در موقعیت های انتخابی خود، دنبال کردن خواسته ها و تأمل در تجربیات خود اولین گام آماده سازی برای عشق ورزیدن به دیگران است.


ترس از تنهایی

مطالعات مرکز مشاوره تاکید دارد این ترس در تمام طول زندگی همراه ما بوده است.  تنهایی به معنای نبود عشق نیست، بلکه آغاز عشق است در طول مدتی که در رابطه نیستیم ذهنمان نسبت به خود و جهانیان هوشیارتر می شود.  تنهایی به خودی خود نمی تواند مهارت های لازم برای توسعه روابط با دیگران را در اختیارمان بگذارد برای شناخت خود فقط تصمیم گرفتن برای تنهایی کافی نیست اما اگر از تنهایی در این راه استفاده کنیم روش های زیادی برای رسیدن به عشق برایمان متجلی می شود به یاد داشته باشید که در ازدواج سالم می توانید با شناخت ارزش ها و اهداف خود زندگی را به بهترین وجه مدیریت کنید  پس بسیار اهمیت دارد که خودتان را بشناسید. 

گام مهم برای بهره بردن از تنهایی جیست؟

توجه

مطالعات مشاوره روانشناسی نشان می دهد برای بهره بردن از تنهایی توجه به احوالات خود است. ما حتی وقتی که با دیگران نیستیم هم اغلب به گرفتاری، پریشان حالی و ناکامی نسبت به زندگی خود دچار می شویم ولی وقتی برای احساسات و انتخاب های  خود اهمیت قائل می شویم در واقع یاد می گیریم که چه موضوعی را باید در زندگی در اولویت قرار دهیم.

طبق نظر روانشناس قبل ازدواج شما بیشتر از هر فرد دیگری با خودتان وقت می گذرانید. زمانی را به شناخت و تحسین نقاط قوت زندگیتان اختصاص دهید و بخش هایی را هم که نیاز به تقویت بیشتر دارند پذیرا باشید به این ترتیب با ذهنیت قبلی درباره خواسته ها و زمینه ها پیشرفتتان وارد رابطه عاطفی با دیگری می شوید و ابن به معنای صبور بودن در مقابل نقاط ضعف و توجه به نقاط قوتمان است. 


داشتن اعتماد به نفس

گاهی نبود اعتماد به نفس باعث می شود فکر کنیم دوست داشتنی نیستیم؛  ما هر چقدر هم بگوییم‌ که شما دوست داشتنی هستید کافی نخواهد بود ما اعتماد به نفس را با وقت گذاشتن برای أمورمهم زندگی به دست می اوریم. اگر جنبه هایی از وجودمان را دوست نداریم باید به طریقی آنها را تغییر دهیم در این  مورد  انتخاب داریم یا شیوه تفکرمان را تغییر دهیم یا آنچه را دوستش نداریم باید بکوشیم به خودارزیابی و تلاش برای بهبود زندگی خود عادت کنیم. بیشتر مردم در تعیین اهداف صرفاً دستاوردهای بیرونی را در کانون توجه قرار می دهند  مثلاً قصد دارند پولدار شوند و یا فلان وسیله را به دست بیاورند  اما این به دستاوردهای درونی بستگی دارد و بیرونی ها شاید برای مدت کوتاهی شما را مدیریت کند. 

آگاهی از اهداف

اگاهی از اهداف به کمک می کند تا خود را برای عشق آماده کنیم. بنابراین در هم صحبتی با همسرتان، وقتی سخن از اهداف به میان می آید می توانید دلیل اهمیت اهدافتان را توضیح دهید ویاد داشته باشید که در روابط عاطفی تا زمانی که برای رسیدن به اهدافتان اقدامی نکنید، همسرتان از میزان اهمیت آن آگاه نخواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مرکز مشاوره در ارتباط باشید.