راهکار های متفاوت روانشناسی، اجتماعی و ... وجود دارد که هرکدام می تواند در پیشگیری از خشم سودمند باشد و تاثیر مثبت زیادی بگذارد اما در کنار آن ها سبک زندگی سالم نقش زیادی در پیشگیری و مدیریت خشم دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها جهت آشنایی شما اشاره می کنیم.

تغذیه مناسب داشتن:

همانطور که گفتیم، همیشه وقتی که به دنبال خشم  و علت خشم، پرخاشگری و بی حوصلگی هستیم بیشتر در پی ریشه های روانی و اجتماعی می گردیم در حالی که از تاثیر تغذیه نا مناسب و نادرست در ایجاد یا تشدید خشم غافل می مانیم. طبق نظر روانشناس تغذیه مناسب و پرهیز غذایی درست بر استانه تحریک هر فرد به میزان چشمگیری اثر می گذارد . برخی از غذا ها سیستم اعصاب را تحریک می کنند و کسانی که به خوردن چنین غذاهایی عادت دارند، به راحتی عصبانی و نگران می شوند. ولی برخی دیگر از غذا ها و خوراکی ها هستند که مصرف آن ها توانایی بدن شما را برای تحمل استرس و جلوگیری از خشم سریع افزایش دهد. 

ورزش کردن:

از جمله راه های موثر برای پیشگیری و رهایی از خشم ورزش است. ورزش هایی مانند پیاده روی،دویدن،نرمش،شنا و فوتبال به ویژه در فضای باز نه تنها باعث افزایش سلامت جسمی می شوند بلکه عاملی مهم در تسکین اعصاب و سلامت روانی شما به شمار می روند. ورزش باعث می شود که هورمونهایی وارد جریان خونی هر فردی شود و در نتیجه احساس خوشحالی کنید و حس بهتری داشته باشید. ورزش کردن مداوم سبب سلامت قلب و عروق، کاهش چربی های مضر، از بین رفتن افسردگی، اضطراب و خشم می شود. و از طرفی موجب افزایش عزت نفس، شادی، سرزندگی، و خودمهارگری فرد در رفتارش می شود.

ارتقا جنبه های مثبت زندگی:

شما می توانید فعالیت هایی را انجام دهید کهبرای شما لذت بخش هستند برای مثال داشتن تفریحات سالم ، شرکت در فعالیت های اجتماعی و .... می توانید اوقات خوش زندگی تان را افزایش دهید. و این روش می تواند به مرور زمان باعث شود که کمتر به سراغ خشم و ستیزه جویی بروید و آن ها را کنترل کنید. استفده به اندازه از فعالیت ها و تفریحات سالم باعث ایجاد حس بهتر و سلامت روان می شود. 

خواب کافی:

مورد دیگر که می توانیم به آن اشاره کنیم خواب کافی و راحت است و توانایی ما را برای مقابله با چالش ها بیشتر می کند و باعث می شود که عاقلانه تر فکر کنیم. از طرفی محرویت از خواب باعث تحریک پذیری شخص شده و انعطاف پذیری اش را کمتر می کند و از طرفی باعث می شود که فرد کمتر تمرکز داشته باشد و احساس خستگی،خشم، ناتوانی در مقابله موثر با مسائل منجر شود. اگر که نسبت به این موضوع که بدنتان به خواب کافی و اندازه نیاز دارد و آن را رعایت کنید به سادگی می توانید خودتان را از مشکلات خشم و .... رها سازید.

مهارت های ارتباطی تان را تقویت کنید.

بر اساس گفته روانشناس خانواده بسیاری از سوءتفاهم ها فقط به سبب ارتباط ضعیف به وجود می آید و خیلی از مردم به دلیل ناتوانی در برقراری ارتباط با مردم و انتقال افکار و احساساتشان خشمگین می شوند.. برخی از مهارت های ارتباطی مانند گوش کردن، همدلی،پرسیدن و ... بسیار مهم هستند. برای مثال گوش کردن فعالانه به سخنان دیگران و کامل شنیدن آن ها ارتباط شما را بهبود می بخشد و شکل گیری احساس اعتماد را بین شما و دیگران آسان می کند. این اعتماد به شما کمک می کند که بر خشم خود چیره شوید و یا از شدت آن بکاهید. استفاده درست از پیام های کلامی و غیر کلامی، مثل گوش دادن، تماس چشمی، لحن گفتار و ..... در تقویت رابطه سالم نقش موثر دارد. برای دست یابی به این مهارت ها بهتر است که آن چه را کع می خواهید بگویید واضح و شفاف مطرح کنید و تن صدایتان با محتوای کلامتان هماهنگ باشد، مبهم صحبت نکنید و به موضوعات جزیی نپردازید و از همه مهم تر این که خود را جای شنونده قرار دهید و احساسات او را در نظر بگیرید. به جای این که انتقاد از کل شخصیت فرد کنید فقط از رفتار خاص او انتقاد کنید و با تقویت را های ارتباطی و مهارت ها احتمال این که سراغ خشم و پرخاشگری بروید کمتر است.

از موقعیت های تحریک کننده خشم فاصله بگیرید.

یکی از موارد مهم این است که از قرار گرفتن در موقعیت هایی که خشم شما را بر می انگیزاند فاصله بگیرید برای مثال اگر که ترافیک شما را عصبانی می کند از روش دیگر برای رفت و آمد استفاده کنید که شما را کمتر عصبی می کند و یا اگر که صحبت کردن با فردی خاص و یا صحبت درباره مطلبی خاص شما را خشمگین می کند راه خوب این است که از بحث ها فاصله بگیرید و خود را گرفتار خشم نکنید.یا اگر که عادت کرده اید در لحظه آخر کارهایتان را انجام دهید و این باعث عصبانی شدن شما می شود پس سعی کنید که طبق برنامه پیش بروید. البته این نکته را بیان کنیم که این روش در دراز مدت نتیجه بخش نخواهد بود و درمان خوب و قطعی برای خشم و پرخاشگری نیست و شاید در کوتاه مدت برای هرکسی جواب دهد. پس سعی کنید که راه های بلند مدت و نتایجه یخش را نیز آموزش ببینید و آن ها را به کار ببندید تا اثرات مثبت آن را در زندگیتان ببینید. خشم و پرخاشگری تاثیر منفی زیادی در سلامت روان وجشمی شما می گذارد و در طولانی مدت باعث ایجاد بیماریهای قلبی و ... می شود و همچنین کیفیت زندگی شما کاهش پیدا می کند. پس سعی کنید برای داشتن عملکرد بهتر ئر زندگیتان و داشتن کیفیت مطل.ب راه حل های گفته شده را مراعات کنید و در کنار آن مهارت های اساسی روانشناسی دیگر که اثر بخش هستند را یاد بگیرید. و این می تواند قدمی مثبت برای خودتان و بهبود ارتباط با اطرافیانتان باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با کلینیک مشاوره در ارتباط باشید و مهات های ذکر شده را توسط متخصصان آموزش ببینید.