برای این که بتوانید ارتباط خوبی با دیگران برقرار کنید باید به توصیه هایی که در ادامه ذکر شده توجه داشته باشید در غیر این صورت با باور های اشتباهی که دارید رابطه تان با دیگران به خوبی پیش نخواهد رفت و با مشکلاتی رو به رو‌ خواهید شد همانطور که می دانید هر فردی در زندگی نیاز به برقراری رابطه اجتماعی دارد. 

 

بر پیشداوری ها غلبه کنید.

تحقیقات  مرکز مشاوره می گوید برنامه ژنتیکی ما آدم ها طوری نوشته شده است که عادت داریم به محض روبه رو شدن با پدیده ها و افراد بیگانه فوراً درباره آن ها قضاوت کنیم. برای همین مشاهده نشانه های کوچک و بزرگ باعث قضاوت می شود یعنی هر چه را می بینیم درموردش حرفی میزنیم به عنوان مثال نوع پوشش و آرایش افراد ، چهره عبوس فرد دیگر، عادت صحبت کردن یک فرد و … همه و همه نشانه هایی هستند که گاهی شما از ان ها قضاوت می کنید و بدون آن که اطلاعات بیشتر و دقیق تری درباره این موارد داشته باشید. در این شرایط بدن شما حالت دفاعی به خود می گیرد و دانسته یا نادانسته از این افراد دوری می کنید و پیشاپیش تمایلی به حرف زدن با آن ها از خودتان نشان نمی دهید. سعی کنید باور های اشتباه خود را تغییر دهید و قضاوت کردن را کنار بگذارید و با مهربانی و خوش رویی با اطرافیانتان ارتباط برقرار کنید.

از تلاش برای تحت کنترل دراوردن دیگران دست بردارید.

مشاور روانشناس اشاره دارد که شما عادت دارید در موقعیت های مختلف روش های مختلفی را در رفتار با دیگران دنبال کنید. چون می دانید که همه آدم ها با هم یکسان نیستند و هر یک از آن ها دارای جایگاه متفاوتی در جامعه هستند، برای همین همیشه تلاش می کنید در رقابت برای پیشرفت شغلی، پول، دانش و داشتن روابط بیشتر به هر قیمتی که شده جزء نفرات اول باشید. البته ما در جامعه ای زندگی می کنیم که در آن رقابت حرف اول را می زند و چشم تو هم چشمی هم روز به روز در حال بیشتر شدن است و هر کسی مجبور است همیشه خودش را به اثبات برساند این رفتار شما قابل فهم است اما باید بدانید، کسی که همه جا حتی در یک گفتگوی خصوصی سعی می کند خواسته های خودش را به کرسی بنشاند گفتگو جریانی یک طرفه پیدا می کند به طوری که یک طرف نقش اصلی را ایفا می کند شما نمی توانید همواره بر همه کس تسلط داشته باشید و این که همواره سعی کنید حرف خودتان را پیش ببرید باعث ناراحتی اطرافیان خواهد شد إحساس خوبی نخواهند داشت.

نگران مورد تمسخر قرار گرفتن نباشید.

روانشناس خوب خانواده می گوید برایتان مهم است که در حضور دیگران کوچک ترین اشتباهی مرتکب نشوید. ترس از آبروریزی و مورد تمسخر قرار گرفتن می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد نوع تربیت ما تمایل ما به کمال و نیز محیط اجتماعی پیرامون ما همگی شرایطی را ایجاد کردا که از مسخره شدن بترسیم کسانی که در دوران کودکی همیشه به خاطر اشتباه هایشان با تنبیه و تحقیر روبه رو شده اند در دوران بزرگسالی هم بیشتر از دیگران در معرض موقعیت های ناخوشانید قرار می گیرند. قرار نیست همیشه بدون هیچ اشتباهی در زندگی پیش برویم و مرتکب اشتباه شدن حتی در حضور جمع برای همه پیش امده و کاملا طبیعی است و به همین دلیل نباید خودتان را تحت فشار قرار دهید و ذهنتان را درگیر این موضوع کنید. خودتان را از کمال جویی غیر واقع بینانه خلاص کنید.


بر ترستان غلبه کنید.

مرکز مشاوره نشان می دهد تمایل شما به دوری جستن از دیگران، ممکن است به این دلیل باشد که ارزش زیادی برای خودتان قایل نیستید و باید روی اعتماد به نفس خود کار کنید. از طرفی باید حد و مرز خودتان را مشخص کنید. گاهی فاصله گرفتن از دیگران به دلیل نیاز به حفظ حریم خصوصی است  ممکن است شما آدمی نباشید که نتواند با دیگران ارتباط برقرار کند. مشکل اینجاست که معاشرت با دیگران یا پناه بردن به حریم خصوصی از نظر شما هر یک زمان خاص خودش را دارد. ولی اگر موضوع ترسیدم است باید روی خودتان کار کنید.


بر این فکر که دیگران شما را دوست ندارند غلبه کنید.

این که دیگران چقدر از شما خوششان می آید برایتان خیلی مهم  است برای همین در گفتگوهایتان بر لزوم هماهنگی و موافقت با آنها تاکید می کنید به این که با انتظارات و تصورات طرف مقابل سازگار باشد. از آنجایی که اصلاً مایل نیستید دیگران شما را آدمی خودخواه و مغرور بدانند همیشه نقاط ضعف خود را بزرگ و نقاط قوت خود راکوچک جلوه می دهید. برای مثال زمانی که فردی از شما تعریف می کند ان را قبول نمی‌کنید. اما باید تعریف های دیگران را بپذیرید و از ان ها تشکر کنید و سعی کنید خودتان را دوست داشته باشید و روی اعتماد به نفستان کار کنید.با افزایش اعتماد به نفس باور های اشتباه نیز تغییر خواهد کرد. و برای این که در روابط خود بهتر عمل کنید در قدم اول خود اگاهی و تقویت اعتماد به نفس و بعد اشنایی با مهارت های ارتباطی ضروری است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاور روانشناس در تماس باشید.