یکی از معضلات مهم در زمینه زندگی زناشویی  طلاق است  که شیوع روز افزون آن پژوهشگران و نظریه پردازان حوزه خانواده را بر آن داشته که در مورد علل و عوامل تأثیرگذار بر آن به بررسی و تحقیق بپردازند. طبق تعریف، طلاق فرایندی است که با تجربه بحران عاطفی هر دو زوج شروع می شود و با تلاش برای حل تعارض از طریق وارد شدن به موقعیت جدید و پذیرفتن نقش های جدید خاتمه می یابد. طلاق پدیده ی پیچیده ای است که عوامل مختلف فردی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی بر آن تأثیر گذار هستند  عوامل قابل اهمیت عبارتند از:

ناسازگاری ،خشونت، شامل خشونت عاطفی، کلامی، فیزیکی، جنسی، سوء استفاده مالی، دخالت خانواده و خیانت و … است. اکثریت طلاق ها در ۵ سال اول زندگی اتفاق افتاده و این مسئله به وضوح نشان دهنده نیاز همسران در سال های اول زندگی برای تلاش بیشتر جهت حمایت تقویت و رشد ارتباط می باشد. در واقع زوجین باید خود را از بییاری جهات و مهارت ها تقویت کنند که در این پنج سال ابتدایی که زیر یک سقف رفته اند موفق عمل کنند و میزان طلاق را کاهش دهند. مهم ترین دلایلی که باعث طلاق و جدایی زوجین می شوند از نظر مطالعات مرکز مشاوره  عبارت اند از :

عدم تفاهم

عدم تفاهم زوجین بیشتر در زمینه موضوعاتی مانند شیوه فرزندپروری، اهداف زندگی، تصمیم گیری در مسائل مالی و روابط دوستانه خارج از ازدواج روی می دهد.

 عدم سازگاری زوجین

طبق نظر مشاور ازدواج عدم سازگاری زوجین با یکدیگر می تواند در زمینه های مختلفی نمایان شود مانند تفاوت و عدم سازگاری تیپ های شخصیتی و شیوه های تربیتی هر یک از افراد یا عقاید مذهبی و یا حتی تفاوت در دیدگاه سیاسی حتی ممکن است طلاق بر اثر عدم سازگاری به این دلیل اتفاق بیافتد که علایق مشترکی بین زن و شوهر وجود ندارد و پویایی رابطه متوقف شده است و یا حوصله یکی یا هر دو نفر از رابطه سر رفته است.

اختلافات مالی

خیلی از زوجین دیدگاه های متفاوتی نسبت به مسائل مالی  دارند این موضوع معمولا به صورت نگرش متفاوت یا متناقض نسبت به درآمد، نوعخرج کردن و هزینه پس انداز و بخشیدن پول به امور خیریه بروز می کند.

 عدم معاشرت کافی

مشاور روانشناس می گوید اغلب زوجین می گویند که ما نمی توانیم با هم ارتباط برقرار کنیم و این حرف معمولا به معنای مشاجرات بی حاصل ،عدم صداقت، صرف نظراجتناب کردن از گفتگو و طفره رفتن است. این مورد گاهی به مهارت های برقراری ارتباط بر می گردد اما معمولا روی مشکلات اساسی تری را می پوشاند که زوجین از صحبت کردن در مورد آن ها می ترسند و یا اجتناب می کنند. این مه زوجین در رابطه با مشکلاتی درگیر باشند و درباره ان صحبت نکنند و سعی کنند مه ان ها را بپوشانند به مرور زمان مانند کوله باری بر ان ها سنگینی خواهد کرد و رابطه شان را به سردی پیش خواهد برد. زوجین باید توانایی گفت و‌گو درباره مسائل زندگی شان را داشته باشند .

درگیری های  مداوم

طبق نظر مشاور ازدواج دعواهای مکرر و زیاد برای ازدواج حکم سم مهلک را دارند زوجین در مورد مسائل مختلف با هم درگیر می شوند  و بارها و بارها سر موضوعی بدون پیدا کردن راه حل دعوا می کنند این موضوع می تواند به سبب کشمکش بر سر قدرت، عدم برابری حقوق یا تعادل در رابطه و یا واضح نبودن نقش هر کس در رابطه باشد.

 خیانت و روابط فرازناشویی

زخمی که خیانت بر جای می گذارد عمیق است. این که زخم التیام بیابد یا نه، به این بستگی دارد که شریک زندگی چقدر به تلاش برای جبران اشتباه تمایل دارد.

که رنگ شدن صمیمیت و مشکلات در رابطه جنسی ممکن است زوجین از کافی نبودن صمیمیت و حتى میزان روابط جنسی و یا اختلالات جنسی شکایت کنند.

اغلب به عدم اشتیاق و میل جنسی به عنوان مشکلات طولانی مدت اشاره می شود . صمیمیت از موارد مهمی است که نزدیکی عاطفی اعتماد و احترام عواملی هستند که زوجین را در کنار یکدیگر نگه می دارند و اگر این صمیمیت از بین برود، ممکن است اثرش را در رابطه جنسی نشان بدهد.

ازدواج در سنین پایین

اغلب افرادی که به دنبال طلاق گرفتن هستندعنوان می کنند  آماده یا مهیای تعهد طولانی مدت نبودند و این تصمیم در سنین پایین گرفته شده است و مطالعات نشان می دهد که اغلب ازدواج هایی که در سنین پایین انجام  شده موفق نبوده است  و به همین دلیل بلوغ عاطفی و جسمی و عقلی بسیار مهم هستند و در ازدواج باید مورد بررسی قرار بگیرند تا از خطر شکست جلوگیری شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره در ارتباط باشید.